Ми у Facebook
03.02.2012, 12:04

У Рівненському зоопарку мавп поять теплим чаєм із випічкою [+Відео]

День бабака у Рівненському зоопарку перенесли через екстримальні морози. Якщо за два тижні потеплішає, то передвіщатиме прихід весни бабак не за американською традицією 2 лютого, а на традиційне українське свято Стрітення Господнє 15 лютого.
Поки віщун спить. У особливий теплорежим перевели більшу частину тварин: теплолюбивих птахів, приматів та хижаків. Щоб зігріти їх, у зимових вольєрах палять грубки й доставляють обігрівачі. А мавп поять теплим чаєм із випічкою.

Їхня батьківщина — острів Мадагаскар у Індійському океані. Лютий там один із найтепліших місяців, нині на Мадагаскарі +30. Поки у Рівному критичний мороз, лемури туляться до батареї. Любителів тепла, як ці примати, більшість у Рівненському звіринці. У зимові вольєри теплолюбивим тваринам доставляють обігрівачі. Травоїдним, до зерна додають зелень, цибулю й часник. А ще годують лимонами. Батьківщина рудих кенгуру — Австралія. Температура повітря там досягає і +40-ка. У вольєрі на градуснику вчетверо менша. Така температура тваринам комфортна, кажуть у звіринці. Помешкання капібарів та левів гріє пічка. Дров заготували ще влітку. Також на додатковий обігрів перевели сервалів. Африканські хижі коти у нинішні морози їдять більше ніж зазвичай.



А от тиграм, далекосхідним леопардам, рисі, полярним вовкам теперішні морози комфортні. Вони викупалися у снігу й тепер їхнє хутро чисте й блискуче. Годувати тварин у зоопарку поки є чим. А от дивитися на них нікому. Мороз відлякав усіх відвідувачів.





На правах реклами