Ми у Facebook
06.02.2012, 13:08

В Острозі мерзли хворі психлікарні?

Сьогодні вранці в редакцію зателефонував чоловік і повідомив, що в Острозькій психіатричній лікарні мерзнуть хворі. За словами чоловіка, який не побажав називати своє ім’я, в приміщеннях температура на рівні три-п’ять градусів тепла.
Для початку зателефонували голові Острозької райдержадміністрації Василю Думі. На питання про те, чи правда, що в психіатричній лікарні холодно, він відповів:

- Я постійно контролюю ситуацію в наших лікарнях (медичні заклади районного підпорядкування - авт.). Психіатрична лікарня в підпорядкуванні області, але я зараз виясню ситуацію. Одну хвилинку зачекайте, - попросив Василь Дума. Далі було чути, як він наказав комусь "набрати Маєвського" (головний лікар лікарні Павло Маєвський - авт.).

За хвилину голова райдержадміністрації сказав, що головного лікаря зараз немає на місці. І пообіцяв, як тільки прояснить ситуацію, відразу повідомить.
Доки керівник району шукав головного лікаря, ми вирішили самі подзвонити в лікарню. У приймальні головного лікаря Острозької обласної психіатричної лікарні нам повідомили, що головний лікар "пішов у котельню".

Подзвонили у приймальню ще раз, щоб з’ясувати, чи холодно в лікарні. Представившись родичем одного з хворих, цікавимось, чи не холодно в лікарні і чи не потрібно було б підвезти родичу теплі речі. У приймальні головного лікаря Острозької обласної психіатричної лікарні кажуть, що загалом у них прохолодно. Більш детальну інформацію порадили уточнити у конкретному відділенні лікарні.

У першому чоловічому відділенні санітарка повідомила, що у них парове опалення, тому температура невисока.

Знову телефонуємо голові райдержадміністрації.
- У ті дні, коли були дуже сильні морози, температура в лікарні і справді була низькою. У них опалення на щепі - тому нагнати потрібну температуру важко. Їм привезли щепи, і тепер головний лікар особисто контролює, щоб температура була нормальною. Вже зараз у приміщеннях лікарні до 18 градусів тепла, - запевнив Василь Дума. - Розумієте, у них там опалення так зроблено, що дуже важко в такі холоди утримувати високу температуру, - пояснив голова Острозької райдержадміністрації.

Як повідомляється на ТСН.ua цьогорічна люта зима вже забрала життя 131-го українця. Це останні дані Міністерства із надзвичайних ситуацій. 78 із них, як повідомляли раніше, замерзли на вулиці. 12-ро померли в лікарні, куди потрапили із переохолодженням. А ще 32 людини стали жертвами холоду у власних домівках.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ