Ми у Facebook
06.02.2012, 13:06

У Здолбунові відбувся тренінг для майбутніх журналістів

Два десятки школярів та студентів із Здолбунова взяли участь у дводенній “Школі універсального журналіста”, яка відбулась у райцентрі 4-5 лютого.
Дводенний тренінг з основ журналістики для молоді, який провів головний редактор Видавничого дому “ОГО”, викладач кафедри журналістики та літературознавства Національного університету “Острозька академія” Віталій Голубєв, відбувся за підтримки благодійного фонду “Любіть Україну” депутата Рівненської обласної ради Данила Корилкевича та вісника "Здолбунів CITY" аналітичного центру розвитку міста “ЗЕОН”.

У чому особливості професії журналіста, як влаштована редакція, де шукати новини та як брати інтерв'ю — про все це та багато іншого учасники тренінгу говорили упродовж двох днів занять. І не лише слухали лекції, а й виконували різноманітні вправи, отримували відповіді на безліч своїх запитань, працювали в командах.

На відкритті Школи універсального журналіста її слухачів привітали керівник громадської організації “Аналітичний центр розвитку міста "ЗЕОН” Микола Орлов та голова обласної “Просвіти” Світлана Ніколіна.

- Сподіваюсь, що таке навчання допоможе вам не просто здобути певні професійні навички, а й вдосконалити своє вміння викладати думки, стати більш комунікабельними і відвертими, - сказала, звертаючись до учнів, Світлана Ніколіна.



Учасники тренінгу, після двох днів навчання, підтвердили: здобути знання стануть їм у пригоді не лише в майбутній журналістській діяльності, а й у житті загалом.



- Кожен із нас щодня стикається з різними дрібними проблемами, пов'язаними із спілкуванням з різними людьми, а знання, отримані на ШУЖ, допоможуть краще виходити з таких ситуацій, - каже учениця 11 класу ЗОШ №4 м.Здолбунів Вікторія Печенюк.

- ШУЖ допоможе розкрити свої вміння, стати більш розкутим і впевненим у собі, - підтверджує дев'ятикласниця ЗОШ №1 м.Здолбунів Олена Нагулко. - У мене маса емоцій та багато знань.

- Знаючи про журналістику лише в загальному, я мала сумніви щодо цієї професії, - зізнається десятикласниця ЗОШ №4 м.Здолбунів Вікторія Пархомчук. - А пов'язати все життя з нею, маючи сумніви — неправильно. Школа універсального журналіста відкрила для мене журналістику в різних її барвах, для мене це був величезний плюс — поринути в цю справу настільки глибоко. Не було ніякої напруги між мною та викладачем, атмосфера була легкою та дружньою.



- Враження найкращі, - ділиться учениця 9 класу ЗОШ №4 м.Здолбунів Євгенія Нетикша. - Все на високому рівні, дякуючи викладачу! Він старанно пояснює теми та має безліч прикладів для найкращого засвоєння інформації.

- Відвідувати такі тренінги — велике задоволення, - підтверджує студентка НУВГП Марія Жакун. - Адже ти можеш не лише поглибити свої знання про журналістику, а й відчути себе великою дитиною, якій в ігровій формі пояснюють серйозні, важливі речі. Молодій людині такі курси дозволять не лише зрозуміти, чи варто займатись журналістикою, а й розвинути свої комунікаційні здібності, вдосконалити ораторські навички. З великим задоволенням буду використовувати здобуті знання.

- Таке навчання дає можливість ознайомитися з базовими засадами професії журналіста і зрозуміти, чи дійсно це ваше, - резюмує випускниця Рівненського інституту слов'янознавства Тетяна Щетінська. - Отриманий досвід залишиться незабутнім і незамінним.







Раніше подібні дводенні тренінги для старшокласників із районів Рівненщини були проведені за підтримки депутата облради Данила Корилкевича у Дубні та Радивилові.



Загалом же Школа універсального журналіста існує з 2006 року і розрахована як на учнів старших класів, так і на студентів та молодь. Базовий десятиденний курс проходить у Рівному на базі телеканалу "Рівне 1" декілька разів на рік. Також подібні Школи періодично проводяться на базі Національного університету "Острозька академія" для старшокласників із будь-якого регіону України.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ