Ми у Facebook
07.02.2012, 09:00

В Острозькій академії пройшов "Віденський бал"

Найочікуваніша подія року в Національному університеті "Острозька академія" - Академічний бал - відбувся третього лютого. П'ятий рік поспіль у рамках святкування тижня факультету романо-германських мов проводиться цей резонансний серед викладачів та студентів загальноуніверситетський захід.
Спудеї з різних факультетів Альма-матер вже заздалегідь готувалися до найбільшої танцювальної події. Академічний бал і справді потребує попередньої підготовки, адже всі танцювальні пари повинні ознайомитися із правилами етикету, дотримання яких упродовж танцювального вечора є обов'язковим, а також оволодіти майстерністю віденського вальсу. Навчитися правильної постави та основних па віденського вальсу танцювальні пари мали можливість в останні тижні напередодні балу. Ключових елементів танцю на майстер-класах їх навчали хореографи.

Дрес-код - неодмінна умова вечора краси та елегантності. Для пані - це вечірня сукня, а її кавалера - фрак або костюм, бажані також рукавички. На балу гостям та учасникам належало себе відповідно та гідно поводити. Віталися ввічливість, галантність, чемність, заохочувалися реверанси при обміні вітаннями, світські манери, негучна бесіда. Кавалерам рекомендувалося дарувати пані квіти, а впродовж вечора робити компліменти. Нововведенням цього року стала можливість для дівчат відвідати бал із студентами Острозького військового ліцею.

Музичний супровід для бальної атмосфери створював Академічний камерний оркестр Рівненської обласної філармонії під керівництвом Сергія Хоровця. Музиканти грали в основному мелодії віденського композитора Штрауса, а також віденський вальс Гершвіна.

Традиційно на балу були господарі, цього року це - Іван Стечинський та Катерина Харчук. Їм належало станцювати перший вальс для урочистого відкриття вечора. Далі феєрію вальсу на паркеті продовжували переможці у номінації "Найкраща пара 2011 року" Василь Гончарук та Віта Москальчук. Оскільки танцювальних пар на "Віденському балу" було чимало, тому, щоб усім учасникам було комфортно та вільно рухатися на паркеті, їм роздавали золоті, срібні та білі стрічки. Відтак, всі гості танцювали згідно з кольором своєї стрічки.



Упродовж усіх танців на паркеті господарі уважно спостерігали за учасниками дійства. Тож, на завершення балу були визначені імена трьох найкращих пар, які найелегантніше та наймайстерніше рухалися у ритмі віденського вальсу.

Переможцями "Академічного балу-2012" стали Ірина Білик та Дмитро Стаднійчук, другу сходинку посіли Катерина Степанова та Петро Пінчук, а парі Діани Білоконенко та Юрія Гомоновича господарі присудили почесне третє місце. Найкращі танцювальні пари отримали невеличкі подарунки: солодощі та квіти для леді.

Упродовж вечора оркестр для урізноманітнення музичної феєрії, окрім вальсу, зіграв гостям запальну, грайливу польку та фокстрот. Для гостей на паркеті виступали танцювальні колективи «Шейк», «Реверс», а також виконували сольні вокальні номери. Ведучі впродовж танцювального свята розповідали про походження вальсу та місце танцю в історії музичного мистецтва.

Свій внесок у святковий вечір зробили також учасники канадсько-української обмінної програми «Канада. Світ. Молодь». Вони довели, що танець - це універсальна мова всіх народів і культур, виконавши власний танцювальний номер. Заключним акордом «Академічного балу - 2012» став танець найкращих пар вечора розкоші і танцювальної грації, до яких згодом приєдналися усі гості.





На правах реклами