Ми у Facebook
07.02.2012, 10:22

На Рівненщині шукали 12-річну дівчину, а вона поїхала до хлопця у Львів

Виявляється, дівчинка поїхала із Сарненщини на Львівщину до хлопця, бо у дванадцять років вважає себе дорослою.
Пізнього вечора 30 січня 2012 року до чергової частини Рівненського міського відділу міліції звернувся рівнянин та повідомив про зникнення своєї неповнолітньої племінниці. 12-річна дівчина із Сарненщини ще о 13 годині виїхала маршруткою в напрямку Рівного, після чого додому не повернулася і зв'язок з нею обірвався.

На таке повідомлення миттєво відреагували працівники міліції, оскільки зникнення дитини вважається надзвичайною подією. У разі невстановлення місцезнаходження неповнолітньої особи протягом доби вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство).

Хоч до нічних пошуків долучилися правоохоронці Рівненської та Сарненської міліції, одразу розшукати зниклу дівчину не вдалося. Було прийняте рішення щодо залучення додаткових сил і засобів. А 31 січня начальником УМВС України в Рівненській області Василем Лазутком було підписано розпорядження щодо проведення заходів з метою встановлення місцезнаходження безвісти зниклої неповнолітньої та відпрацювання з цією метою Рівного, Сарненського та Здолбунівського районів.

На пошук дівчини орієнтували весь особовий склад рівненської міліції, залучивши ще й працівників внутрішніх військ. Здійснювалися перевірки залізничних та автовокзалів, а також проводилися заходи з метою встановлення зв’язків зниклої.

Пошуки принесли свої результати. 12-річна дівчина перебувала в м. Великі Мости Львівської області у 23-річного Олександра, з яким вона познайомилася через мережу Інтернет близько року тому.

Як виявилося, зникла неповнолітня вважає себе вже зовсім дорослою. Причиною свого зникнення вона назвала непорозуміння з батьками, постійні конфлікти та недостатню увагу з їх боку, додавши при цьому, що під час останньої сварки з мамою вона попереджувала, що піде з дому.

— Для працівників кримінальної міліції у справах дітей пошук зниклих неповнолітніх є звичною справою, — повідомив начальник ВКМСД УМВС Олексій Лозян. — Лише в січні 2012 року надійшло 15 повідомлень про безвісне зникнення підлітків, 14 з яких вдалося розшукати протягом доби. Однак міліція не може відстежити моральний клімат кожної сім'ї та вплинути на процес виховання, тому батькам слід відстежувати поведінку та наміри своїх дітей, приділяти їм більше уваги, вживати всіх необхідних заходів, аби попередити вчинення ними протиправних діянь.

Читайте також:
На Рівненщині шукають безвісти зниклу дівчину
Для пошуків неповнолітньої костопільчанки створено слідчо-оперативну групу
У Рівному дівчина втекла з дому та ледь не вчинила самогубство
Куди на Рівненщині зникають люди і де їх шукати





На правах реклами