Ми у Facebook
08.02.2012, 15:29

На головного міліціонера Рівненщини написали анонімку міністру

Приводом для перевірки роботи начальника обласного управління міліції Рівненщини Василя Лазутка та його підлеглих став гнівний лист на блозі міністра МВС України Віталія Захарченка із підписом «співробітників Рівненської міліції».
Начальник СЗГ УМВС України в Рівненській області Тамара Лисенко підтвердила інформацію про перевірку:
- Перевіряючі вже приїхали на Рівненщину та розпочали свою роботу. А надіслати комісію, яка має перевірити роботу міліціонерів Рівненщини, та інформацію, викладену в листі міністру, попросив МВС України полковник Василь Лазутко.

Як пише Віче, у блог головному міліціянту країни Віталію Захарченку на ресурсі "Укрінформ" продовжують писати ображені правоохоронною системою. Побачивши дієвість блогу, рівненські правоохоронці вирішили написати про корупцію у системі.

Цитуємо (опубліковано на "Віче", подається в скороченому варіанті): "Звертаються до Вас працівники УМВС України в Рівненській області. Звернутися до Вас з відкритим листом нас змусило хамське ставлення зі сторони начальника УМВСУ України в Рівненській області полковника міліції Лазутка Василя Івановича. З моменту його призначення 25 травня 2011 року працювати в ОВС стало просто нестерпно. Систематично порушуються права та свободи громадян, на оперативних нарадах нецензурною лайкою принижує працівників міліції, не раз дозволяє собі підняти працівника, який присутній на нараді, та безпідставно тримати стоячи, постійно принижувати та обзивати. Улюбленими виразами Лазутка В.І. є: «жидьониші», «зємлячкі Луценковскіє», «царьки», «так званиє велікіє керівнікі», «сволочі», «усех кончу» та багато іншої ненормативної лексики. До всіх звертається виключно на «ти». Чи може такий «хам» та «корупціонер-хапуга» як Лазутко В.І. при особовому складі озвучувати такі слова як «людина понад усе», хоча для нього ми не люди?

Василь Іванович відкрито принижує всі служби МВС, крім карного розшуку, бо всі інші служи служби він не вважає міліцією. Складається враження, що ним особисто приймався Закон України «Про міліцію».

В адресу особового складу постійно лунають погрози звільненнями з ОВС або переводом на рядові посади в північні райони Рівненщини. На сьогоднішній день більшість керівників не призначені, а виконують обов'язки начальників, оскільки практично ніхто не може йому «догодити». Управління карного розшуку розвалено повністю, не має ні начальника, ні його заступників. Він вважає, що ніхто нічого не вміє та не знає, а він знає все. Зі слів Лазутка В.І. складається враження, що Рівненська міліція ніколи не працювала, запрацювала тільки з його приходом. Якщо пригадати роботу Рівненської міліції до призначення Лазутка В.І., то результати роботи були значно кращі, люди ходили на службу з задоволенням, а тепер ходять ніби востаннє, тому що не знають, що їх чекає завтра.

За особовим складом постійно «топчить» наружка, знімають фільми, як працівники міліції обідають у звичайних кафешках, після чого монтують та подають у зовсім іншому світлі. Ці фільми показують всьому особовому складу УВС під час проведення нарад, чим порушують основний Закон – Конституцію України. Складається враження, що вся злочинність поборена, а управління оперативної служби працює проти міліції. Ці всі заходи проводяться без жодних на це виписаних завдань.

Начальник УОС полковник міліції Лабенко Євген Миколайович, якого з Києва «перетягнув» Лазутко В.І., безперешкодно виконує замовлення останнього. Лазутко В.І. особисто «повиїдав» на пенсію працівників, у яких була вислуга 20 років, хоча з ОВС пішли працівники з досвідом, які могли працювати та передати досвід молодим.

Через УОТЗ УМВС України у Хмельницькій області за сприянням начальника УОТЗ в Рівненській області полковника міліції Мартіна Валентина Вікторовича наш начальник УМВСУ незаконно отримує роздруківки вхідних та вихідних абонентських дзвінків діючих працівників міліції та пенсіонерів. Якщо хтось спілкується з «неугодними», його також «виїдають» під любим приводом. Протиправно влазить в особисте життя. А саме: під час особистих розмов з працівниками вказує, з ким можна спілкуватися, а з ким не варта, та неоднозначно натякає, що в іншому випадку доведеться піти з ОВС.

На керівні посади призначаються особи, які не мають практичного досвіду роботи. Одне з останніх призначень – це начальник Кузнецовського МВ УМВС України в Рівненській області майора внутрішньої служби Сторожука Ігоря Петровича, який до цього проходив службу в Державній фельд'єгерській службі України, служба в якій суттєво відрізняється від служби в міліції. Лазутко В.І. створив навколо себе «блатне» оточення з керівного складу УМВС України в Рівненській області, з яким вирішує кадрові призначення, проводить вільний час в барах, саунах та інших місцях елітного відпочинку. До цього оточення входять: начальник Рівненського РВ підполковник міліції Мельник Руслан Олександрович, який більшість свого робочого часу проводить з Лазутком, начальник Рівненського МВ полковник міліції Єзгор Петро Якимович, який «кришує» все нелегальне в місті Рівному та в Рівненському районі, оскільки до призначення Лазутка В.І. обіймав посаду начальника Рівненського РВ.

Полковник міліції у відставці Михальчук Юрій Володимирович перебуває на посаді начальника управління матеріального забезпечення, але жодні «гуляння» та виїзди на «природу», катання на конях під час робочого дня в господарстві с. Оржів, готельно-відпочинкових комплексах «Скольмо», «Софія», «Хутір», «Айвенго» та «Беркут» без нього не обходяться.

Полковник міліції Басовець Василь Якович, начальник штабу, зараз виконує функцію «ланцюгового пса», бригада якого своїми перевірками складає умови для звільнення з посад «неугодних». Після призначення Лазутка В.І. на посаду начальником міліції Рівненщини, посади керівників, яких під тиском змусили звільнитися за любих обставин були заповнені працівниками центрального апарату та інших областей. До сьогоднішнього дня ці особи не спромоглися перешити шеврони «центрального апарату МВС», мабуть носіння шевронів «Рівненська область» для них є приниженням.

За допомогою свого оточення Лазутко В.І. розкрутив «кришування» протиправного бізнесу, до якого входять незаконний видобуток коштовного каменю бурштину-сирцю, прийомні пункти металу, контробанда, гральний бізнес та інше… Якщо провести підрахунок за «тарифами», то получається кругленька сума прибутку. Зокрема, на сьогоднішній день на території області в порушення Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні» бурно проводять діяльність близько 70 точок «грального бізнесу», значна частина яких розташована в м. Рівному та в районних центрах Рівненщини. Вартість послуги «кришування» в середньому від 1000 доларів США та більше в місяць, в залежності від місця розташування. Данину носять безпосерньо начальнику УДСБЕЗ УМВС України в Рівненській області полковнику міліції Просянику Сергію Анатолієвичу та начальнику СДБЕЗ Рівненського МВ майору міліції Берестовському Ігорю Володимировичу. А для демонстрації «шаленої роботи» припиняють діяльність тих закладів грального бізнесу, власники яких відмовляються платити по встановлених тарифах.

«Гаманцями» Лазутка є Просяник С.А., Єзгор П.Я., Мельник Р.В., до яких надходять фінансові потоки з області. Боротьбою з незаконним видобутком коштовного каменя бурштину-сирцю займається підрозділ спецміліції, обов'язки начальника якого до недавнього часу виконував підполковник міліції Яблонський Ігор Данилович. Останній, поділившись досвідом з Лазутком по встановленню та кришуванню мотопомп, якими вимивається бурштин, був переведений для подальшого проходження служби в Радивилівський РВ першим заступником начальника, як конкурент. Бізнес Яблонського прибрав до рук сам Лазутко.

У період сезону, коли не було морозів, в північних районах Рівненщини, в Сарнах, Володимирцю, Дубровиці працювало близько 160 мотопомп. Вартість дозволу на роботу однієї мотопомпи в день коштує 100 доларів США, значна кількість помп належить безпосередньо Лазутку. Весь прибуток залишається в нього. «Бригадир» та «смотрящий» за всіма мотопомпами Лабчук Микола Іванович. Зібрані ним кошти потрапляють до «гаманців» Лазутка.

У всіх районах Рівненщини діють пункти по прийому металабрухту, значна частина яких працює без ліцензій. Левова частка цього бізнесу процвітає під патронатом Снітка Олега Вікторовича та Запорощенка Дмитра Ігоровича, які роками за «кришування» платять Михальчуку Юрію Володимировичу, а той уже ділиться з Лазутком.

За часів проходження служби на посаді начальника Зарічнянського РВ підполковник міліції Мельник Р.В. налагодив тісну співпрацю з Білоруською стороною по контрабандному ввезенню тракторів з Білорусії на територію України. Всю цю роботу контролює товариш та «ставленник» Мельника Р.В. Диковицький Анатолій Вікторович. Він озброївшись персональною візиткою Лазутка В.І. качає свої права правоохоронцям.

Всі ринки Рівного переповненні контрабандним м'ясом з Польщі, яке під «кришування» служби ДСБЕЗ реалізовується населенню і частина грошових тіньових потоків віддається «гаманцям» Лазутка.

Не залишив без уваги Лазутко і наркозлочинність. Оскільки на Рівненщині кадри, які б могли побороти наркозлочинність відсутні, прийшлось перетягнути свого, перевіреного, цілого майора міліції, на кітелі якого немає місця для нагород, - весь в орденських планках. Мабуть на попередньому місці служби повністю «викоренив» наркозлочинність, за що і отримав низку нагород. Прізвище орденоносця Кузик В'ячеслав Васильович, дуже скромний працівник, який роз'їжджає по Рівному на скромному автомобілі «Акура», вартістю в 60-70 тисяч доларів США. Цікаво, звідкіля такий дорогий автомобіль, адже на зарплату такого не купиш. А це все кришування наркопритонів, аптек та інших місць збуту «наркоти». Кузик намагається «вижити» з Лазутком начальника сектру БНОН Рівненського МВ Плужникова Андрія, який на відріз відмовляється приймати участь в їхніх кримінальних схемах.

Дуже строго контролюється Лазутком корупція та транспортна дисципліна. Простому смертному міліціонеру для того, щоб виїхати на службовому автомобілі по робочих питаннях, необхідно заправити автомобіль, а сама важка процедура – це випросити бензин, якого для простого смертного міліціонера ніколи не вистачає.
Але це не стосується всіх працівників. Наприклад, службовий автомобіль начальника Рівненського МВ полковника міліції Єзгора П.Я. використовується не ним, а його дружиною, починаючи з 8 год. 30 хв. ранку до вечора автомобіль використовується у власних приватних цілях. Аналогічна ситуація із службовим автомобілем заступника начальника УМВС України в Рівненській області полковника міліції Юрчука Геннадія Івановича, службовий автомобіль «служить» не йому, а його дружині у приватних цілях. Начальнику Рівненського МВ підполковнику міліції Мельнику Р.В. дали джип. Цей джип можна побачити під час особистих розваг Лазутка в мисливських угіддях та катаннях на конях. Замість того, щоб розкривати злочини, Мельник Р.В. їх укриває, завчасно знаючи те, що Лазутко у нього покровитель.

Начальнику штабу полковнику міліції Басовцю Василю Яковичу надано аж два службові автомобілі, для яких також постійно знаходиться пальне. Парадокс у тому, що все керівництво їздить на білих номерах, а не на «синіх» міліцейських. Чому керівництво ховається від людей?? Мабуть тому, щоб не бути поміченими під розважальними закладами та в компаніях людей, місце яких далеко не на «волі». Під управлінням міліції на «синіх» номерах можна побачити тільки автомобіль чергової частини та патрульні автомобілі.

Неодноразово з високої трибуни Лазутко В.І. всім нагадує про вимогу Наказу МВС України № 90. В той час ефективно укриває деякі кричущі факти за участю особового складу, оскільки наслідки таких подій можуть негативно вплинути на самого Лазутка та його близьке оточення.

Повернувшись з колегії МВС начальник управління МВС У у Рівненській обл. розпочав свою колегію з хамства. Сказав, що ніколи не дочекаємось його звільнення, він нас швидше розжене, чим приберуть його. Своєму ж оточенню, чиї прізвища вказано вище, хвалився, що питання свого звільнення «утряс» ціною 300 тис. доларів США.

Після вищевикладеної правди, просимо направити комісію, яка повинна складатися виключно з досвідчених та незаангажованих працівників центрального апарату МВС. Звичайно, бажано, щоб ці люди ніколи не співпрацювали з Лазутком В.І. Нашому терпінню прийшов кінець! У всіх нас є сім'ї, в які ми несемо з роботи незадовільні емоції приниження та роздратування.

Звертаємось до Вас про допомогу як до останньої інстанції та надіємось на Вашу підтримку. Ми сподіваємось, що наші слова Вами будуть почуті, будуть прийняті кадрові зміни, та міліцією Рівненщини будуть керувати достойні керівники. З повагою, співробітники рівненської міліції".





На правах реклами