Ми у Facebook
09.02.2012, 16:28

Журналiсти "Експрeсу" об’єднують людей на захист газети і громадських прав

Атака на газету "Експрeс" з використанням манiпулятивних технологiй та судових рiшень розпочалася пiсля того, як редакцiя, на неофiцiйних переговорах, вiдмовилась припинити критику партiї влади на своїх сторiнках.
Вони висловлюють свій протест проти спроби закрити газету за надуманими приводами. Для цього журналiсти газети звернулися до людей з проханням про пiдтримку.

Реакція людей на проблеми, що несподiвано виникли в "Експресу", "Пост-Поступу" та iнших газет "Експрес медiа груп" викликала справедливе обурення.

Посипалися безперервнi двiнки, нестримнi емоцiї, щирi слова пiдтримки. І вже понад 200 тисяч людей готовi взяти участь у вуличних акцiях на захист газети i своїх прав.

“Чи буде виходити газета? У найближчi тижнi - так, буде, - пишуть журналісти "Експресу". - Буде, навiть якщо нам доведеться випускати її в екстремальних умовах. А далi? А далi все залежить вiд кожного. Кожного з нас.

Бо не газету вони хочуть цього разу забрати в людей, а - вiру.

Вiру в те, що ми можемо бути разом. Що вмiємо бути разом. Що вмiємо обстоювати свої цiнностi. Свою правду. Свою гiднiсть.

Навколо газет, якi ми випускаємо, люди гуртуються вiддавна. Сотнi тисяч передплатникiв, мiльйони наших читачiв. Це гуртування - то величезна довiра, яка iснує помiж нами.

I ця довiра додає нам сили завжди йти вперед. Вона запалює вогонь у неспокiйних журналiстських серцях. Ми - разом.

I ми не можемо дозволити їм усе це знищити! Нi. Цього не буде.

Сьогоднi влада змушує нас животiти. Змушує виїжджати з країни, залишаючи малих дiтей, немiчних старих батькiв. Храми у наших селах порожнiють, а хати свiтять пусткою.

Вони змушують нас бiдувати, бо ми розчарованi, роз'єднанi, а тому неспроможнi змiнити своє спiльне життя.

Але ми не безсилi!

Досить нам повiрити в себе - i виїжджати почнуть вони. Бо насправдi - то вони нас бояться. Бо їх лише тисячi, а нас - мiльйони. Досить нам це зрозумiти - i все у нас налагодиться! Бо це вони мають служити нам вiрою i правдою, а не ми плазувати перед ними, вимолюючи шмат ковбаси.

Звiсно, вже невдовзi вони робитимуть усе, що облити нас, журналiстiв, брудом, скомпроментувати, розсварити з людьми. Вони використовуватимуть найбруднiшi технологiї.

Не вiрте їм.

Нiхто з нас, журналiстiв, не йтиме в депутати. Ми не створюємо жодної нової партiї. Ми лише хочемо, щоб люди мали право сказати свою думку i щоб цю думку було почуто. Щоб усi ми -- українцi, росiяни, поляки, євреї -- були єдиним українським народом, достойним, який має свою думку i право на гiдне життя.

Вийдемо i станемо разом. Плече до плеча. За себе. За своє!

За себе, за своє - це рух людей проти корумпованих чиновникiв, за контроль над ними, над нечесними суддями, над безсоромними прокурорами.

Готуймося. Гуртуймося. Єднаймося. Плече до плеча. За своє.

З великою повагою до кожної людини, журналiсти газети "Експрес".

ЧИТАТИ ПОВНИЙ ВАРІАНТ ЗВЕРНЕННЯ

Спеціальну заяву з приводу подій навколо газети "Експрес" та щодо свободи слова в Україні до Президента Віктора Януковича надіслали найавторитетніші світові професійні організації: Всесвітня асоціація газет та видавців та Всесвітній форум редакторів. В документі значиться, що "справа "Експресу" є політично мотивованою".

До Всесвітньої асоціації газет та видавців та Всесвітнього форуму редакторів також входять найавторитетніші світові і українські видання, в тому числі й видання "Видавничого дому "ОГО".






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ