Ми у Facebook
14.02.2016, 10:40

Традиції святкування Дня Валентина у різних країнах світу

У різних країнах світу існують свої традиції, пов’язані з Днем святого Валентина. Якої з них дотримуватися чи започаткувати власну - вибір за вами.
Валентинів день в Англії та Шотландії в старовину супроводжувався таким звичаєм. Молоді люди клали до урни відповідну їхньому числу кількість квитків з позначеними на них іменами молодих дівчат; потім кожен виймав один такий квиток. Дівчина, ім'я котрої діставалось таким чином парубку, ставала на наступний рік його «Валентиною», а він — її «Валентином». Це передбачало на цілий рік стосунки між молодими людьми, подібні до тих, що, за описом середньовічних романів, були між лицарем та його «дамою серця» (скрізь супроводжував її, складав їй сонети, грав на лютні тощо). Про цей звичай згадує у своїй знаменитій пісні шекспірівська Офелія.

14 лютого - День Валентина

Ще донині Валентинів день у Шотландії та Англії дає молоді привід для різноманітних жартів та розваг. Наприклад, в Англії існувало повір'я, за яким перший мужчина, що його зустрічала дівчина 14 лютого, повинен був стати її Валентином — хоче вона цього чи ні. Але дівчата знайшли вихід із ситуації: цього дня вони гуляли із зав'язаними очима.

Італійці у День Святого Валентина вважають своїм обов'язком дарувати коханим солодощі. В Італії цей день так і називають — «солодкий».

Як рівняни готуються до Дня святого Валентина

Французи перші ввели «валентинки» — любовні послання у вигляді вірша (створення першої валентинки приписується Шарлю, герцогу Орлеанському, який, сидячи 1415 року в одиночній камері в'язниці, боровся з нудьгою писанням любовних послань власній дружині). Втім, найбільшого розквіту валентинки досягли у XVIII столітті.

Привітання з днем Валентина для НЬОГО та для НЕЇ (+ Відео)

Поляки цього дня відвідують Познань. Там, за повір'ям, лежать мощі Святого Валентина, а над головним престолом висить його чудодійна ікона. Поляки вірять, що проща до неї допомагає в любовних справах.

Німці вважають Валентина покровителем психічно хворих, прикрашають у цей день всі лікарні червоними стрічками, а в каплицях проводять спеціальне Богослужіння.

Куди піти з коханою у Рівному на День Валентина

В Японії на День св. Валентина жінки і дівчата дарують чоловікам і хлопцям солодощі, переважно шоколад. Хоча у це «свято закоханих» подарунки отримують не лише коханці, але й начальники чоловічої статі від підлеглих-жінок. Загалом, святкування не відрізняється від Європи чи Америки. День св. Валентина особливо поширений серед молоді. Літнє покоління сприймає його як чудернацьку примху «погано вихованих дітей та онуків» або як шкідливий імпортований звичай Західної цивілізації.

Пропонуємо два прості рецепти для романтичної вечері для двох.

Рівняни Олексій та Наталка з підручних засобів власноруч створили ось такі квіти. Хіба це не диво?




















На правах реклами