Ми у Facebook
14.02.2012, 15:28

У Рівному виявили підробленої горілки майже на мільйон гривень

Одну з найбільших за декілька останніх років партій горілки з ознаками підробки виявили співробітники сектору протидії незаконному обігу підакцизних товарів УПМ ДПС у Рівненській області.
Під час огляду складського приміщення приватного підприємства в обласному центрі встановлено зберігання алкогольних напоїв, а саме горілки з марками акцизного податку з ознаками підробки голографічного елемента.

Про це OGO.ua повідомив Олександр Мрозович, прес-офіцер УПМ ДПС в Рівненській області.

На момент перевірки будь-яких документів про походження алкогольних напоїв відповідальними особами на складі не надано. Як пояснив комерційний директор, дані алкогольні напої поступили із столичного приватного підприємства.

Під час огляду вилучено понад 35 тисяч пляшок продукції на загальну суму більш як 900 тисяч гривень. Податківці вилучили горілку тринадцяти найменувань. Згідно етикеток, переважна більшість алкоголю нібито вироблена на одному із заводів Чернігівської області.

Наразі триває дослідча перевірка, після якої буде прийняте процесуальне рішення. Якщо дослідження експертно-криміналістичного центру підтвердить, що партія горілки та акцизних марок підроблені, то дії осіб, які намагалися розповсюдити вказану горілку в торговельну мережу Рівненщини, будуть кваліфікуватися за двома статтями Кримінального кодексу України – "Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів" та "Незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного збору чи контрольних марок". Вказані статті передбачають як позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років, так і чималий штраф – від трьох до п’яти тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Боротьба з незаконним обігом підакцизних товарів, як наголосив на оперативній нараді перший заступник Голови ДПС України - начальник податкової міліції генерал-лейтенант податкової міліції Андрій Володимирович Головач, є одним із пріоритетних напрямків роботи підрозділів податкової міліції Державної податкової служби України у 2012 році.

Інші статті до теми:
На Рівненщині СБУ припинила тіньовий обіг контрафактної горілки
На Рівненщині вкотре торгують фальсифікованою горілкою
На Рівненщині вилучили майже 12 тисяч пляшок фальсифікованої горілки





На правах реклами