Ми у Facebook
15.02.2012, 11:33

На Рівненщині - Тиждень доброти: благодійність, флешмоби і... носіння важких сумок

Міжнародний день спонтанного прояву доброти, який відзначається 17 лютого, ініціативні студенти Рівненщини перетворили на... цілий Тиждень доброти з іграми для дошкільнят, листівками онкохворим дітям, заходами для пенсіонерів і навіть... допомогою дівчатам з важкими сумками!
Міжнародний день спонтанного прояву доброти - свято відносно нове і ще не надто відоме в Україні. Відзначають його впродовж останніх кількох років переважно активісти молодіжних громадських організацій - у різних містах влаштовують флешмоби та різноманітні акції, покликані спонукати людей творити добрі справи для тих, хто поруч.

Готуються відзначити День доброти і в Рівному - у спеціальній групі в соцмережі "В Контакте" небайдужа молодь обговорює можливі акції для проведення 17 лютого.

А тим часом у Національному університеті "Острозька академія" ініціативні студенти вирішили перетворити День доброти на цілий Тиждень доброти, і нині він вже активно триває!

- Хотілося б, щоб у ці дні всі ми просто озирнулися навколо себе і усвідомили, що поряд з нами - так багато людей, які чекають нашої посмішки, підтримки та розуміння, - говорить ініціатор акції, студентка гуманітарного факультету НаУ "Острозька академія" Ольга Данилюк. - Ми щодня можемо просто спробувати почати виявляти доброту до всіх і повсякчас… Для цього не потрібні спеціальні дати - це ж все одно, що чекати 8 березня, аби виявити елементарну увагу до дівчини, жінки, матері... Але нехай будуть такі дати як Міжнародний день спонтанного прояву доброти - можливо, когось саме вони можуть спонукати до творення добра. З цього ми й виходили, розпочинаючи Тиждень доброти.



Долучитися до акції

Розпочався Тиждень доброти в Острозі з акції «Подаруй свою посмішку» - в академії вивисили плакати, куди бажаючі змогли наклеїти стікер з написом чи малюнком, який символізував тепло та доброту.





А згодом небайдужі студенти організували виготовлення листівок на День іменинника для маленьких пацієнтів онкогематологічного відділення Рівненської обласної дитячої лікарні.







У середу посланці Добра з Острозької академії завітали до острозького дитсадка "Веселка" з іграми та конкурсами для дошкільнят. А в академії того дня організували «Скриньку передбачень» – аби кожен студент отримав змогу витягнути для себе передбачення чи гарне побажання на день і в свою чергу поділитися своїм теплом і побажати комусь гарного настрою та веселого дня.



На четвер ініціатори Тижня доброти запланували акцію «Реєстр добрих справ» – у десятьох точках академії волонтери робитимуть добрі справи перехожим та роздаватимуть символічні знаки добра, разом із тим, той, кому зробили добру справу має зробити щось для іншої людини. Задля не переривання ланцюжка – разом із зробленою справою передається лист-реєтр, який буде заповнюватися - аби наприкінці акції її організатори підвели підсумки зробленого за день добра!

Як відзначали День доброти в Івано-Франківську: сюжет 24 каналу


Сюрпризи приготували на цей день і для школярів - посланці Добра планують завітати до острозької загальноосвітньої школи №1.



Останнього ж дня робочого тижня організатори акції запланували завітати з добрими словами та справами до людей похилого віку, а також організувати акцію "Допоможи другу". Активна група хлопців допомагатиме дівчатам-студенткам, які їхатимуть на вихідні додому, донести сумки до зупинки та сісти на маршрутку.

- Задум останньої акції народився в нас спонтанно, - розповідає Ольга Данилюк. - Наприкінці минулого навчального тижня ми саме обговорювали в деканаті, як зробити замість Дня доброти цілий тиждень доброти - і тут мій погляд зупинився на групі дівчат, які ледь ішли, згинаючись від важких сумок... Думка народилась миттєво: ось вона, конкретна можливість зробити конкретну добру справу! Адже люди, які примножують навколо себе добро, переконана, діють саме через подібні нехай і маленькі, але цілком реальні справи, а не просто говорять красиві слова!.. Хай і від наших заходів бодай кільком людям стане тепліше на душі, а отже добро в світі, нехай і на трошки, але примножиться!

"Епідемія доброти у Рівному": долучитися до акцій





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ