Ми у Facebook
17.02.2012, 15:31

Рецепти від пані Галі на Масляну: Млинці "зі змістом"

Масляна (Масниця) — це народне свято проводів зими, яке припадає цього року на 20-26 лютого. А також це останній тиждень перед Великим постом. Тому на Масляну готували багато ситної їжі.
Одним із найпростіших способів пригостити рідних та гостей на Масляну багато господинь називають млинці. Вони можуть бути з різного тіста, пишними й тоненькими, з усілякими солодкими та солоними начинками і просто так...

"Рівненська газета" пропонує деякі рецепти млинців з колекції Галини Цуканової.

Млинці з капустою та грибами

500-600 г свіжої капусти, півтори склянки борошна, 1-2 яйця, 1 склянка молока, півсклянки води, 2 чайні ложки цукру, 100 г попередньо відварених сушених грибів, 1 цибулина, 50 г олії, сіль, перець.

Дрібно пошаткуйте або натріть на буряковій тертці капусту (якщо качан щільний), посоліть, дайте постояти.

Підсмажте цибулю й попередньо відварені у підсоленій воді сушені гриби.

В іншій сковорідці у добре розігріту олію покладіть капусту, цукор, за бажанням — дрібку солодкого червоного перцю або ложку томатного соусу чи домашньої аджики, інші спеції, а також підсмажені гриби з цибулею. Тушкуйте без кришки до готовності й максимального випарування води.

Борошно розведіть досить теплим молоком, додайте яйця, сіль, воду (найкраще — сильногазовану мінеральну), покладіть тушковану капусту, ще раз добре вимішайте і смажте млинці.

Подавайте на стіл зі сметаною, майонезом чи грибною підливою.

Читайте рецепт приготування Млинчиків з копченою рибою.

Інші статті до теми:
У Рівному на Масницю проведуть конкурс млинців
Свято проводів зими переїжджає з Рівненського зоопарку в парк Шевченка





На правах реклами