Ми у Facebook
17.02.2012, 16:11

У Рівненській облраді опозиція влаштувала демарш

Депутати-опозиціонери Рівненської обласної ради під час позачергової сесії 17 лютого 2012 року в знак протесту покинули залу засідань. ВО "Свобода", ВО "Батьківщина" та "Фронт Змін" пояснили свій демарш тим, що інші депутати не захотіли підтримати пропозицію про створення депутатської комісії.
У порядку денному було запропоновано лише два питання: про внесення змін до обласного бюджету; надання згоди на передачу завершених будівництвом об’єктів, вартості виконаних робіт.

Як пояснила начальник головного фінансового управління Людмила Кушнер, ці заборгованості утворились не через відсутність коштів минулого року. Гроші були, однак в силу різних причин казначейство не провело розрахунки. Тепер потрібно було розрахуватись з підприємствами за виконані роботи і погасити заборгованість. Однак, здавалось би технічні питання створили напружену ситуацію в залі засідань обради.

Друге питання порядку денного викликало обурення опозиції. Так депутат Рівненської облради, голова фракції ВО "Батьківщина" Микола Кучерук запропонував створити тимчасову депутатську комісію, яка б проаналізувала вартість і якість проведених робіт.

- До мене неодноразово звертаються люди про неякісно виконані роботи щодо різного роду будівництв: шкіл, амбулаторій, які розвалюються просто на очах, сиплеться штукатурка, відпадає плитка, - сказав Микола Кучерук.

Однак пропозиція не знайшла підтримки серед депутатів обласної ради. Із 65 зареєстрованих в залі депутатів лише 22 – проголосували "за", двоє утрималися і 41 – взагалі не голосували.

- Влада боїться створювати комісії, де будуть брати участь представники опозиційних фракцій, оскільки комісію не було створено, ми покинули сесійну залу. "Свобода" не буде брати участь у грабунку нашої рівненської громади. Є багато порушень з боку влади. За даними КРУ, на Рівненщині вже вкрали 700 млн гривень і ніхто не збирається повертати ці кошти, - прокоментував ситуацію депутат облради, голова фракції ВО "Свобода" Олег Осуховський.

Після того, як депутати не підтримали пропозицію Миколи Кучерука, депутати з фракції "Фронту Змін", ВО "Батьківщина" і ВО "Свобода" вийшли з залу, і не голосували за питання порядку денного. Однак більшість депутатів облради не підтримали демарш трьох опозиційних фракцій.

- Я не розумію цей демарш. Микола Кучерук закликає до конструктиву, і в цей же час ставить обласній раді ультиматум: "Якщо не зробите так, як ми хочемо, ми підемо з залу". Який же це конструктив? Це повний деструктив у роботі, - каже депутат облради, голова фракції "Наша Україна" Олексій Кособуцький. - Тим більше я не розумію цей демарш, коли мова йде про повернення зароблених грошей, з яких люди отримають зарплати.

Більшість депутатів залишились працювати в залі. І їхніх голосів вистачило, аби проголосувати питання порядку денного.





На правах реклами