Ми у Facebook
27.02.2012, 15:18

Україна перемогла Польщу у фіналі ЄВРО-2012 у Рівному [+Фото]

У неділю, 26 лютого, в приміщенні рівненської ДЮСШ №4 відбувся турнір Рівного з міні-футболу "ЄВРО-2012 по-рівненськи". Його організував депутат Рівнеради Олександр Курсик.
У змаганнях взяло участь 39 команд з Рівного, Рокитного, Користі та з сіл Рівненського району. Гра проходила за олімпійською системою "програв-вибув". Коли число команд-учасниць звузилося до 16, шляхом жеребкування кожна команда отримала прапор однієї з країн-учасниць "ЄВРО-2012", що відбудеться влітку. Через велику кількість учасників тривалість таймів було зменшено до 5 хвилин, хоча декілька баталій закінчились з нічийним результатом, і судді проводили серії пенальті.









За третє місце змагались так звані команди Англії та Голландії. Останні і вирвали перемогу. А у фінал за іронією долі вийшли рівненські команди України та Польщі. Україна виграла у півфіналі у команди Голландії, а Польща перемогла Англію. Незважаючи на те, що турнір проходив впродовж усього недільного дня, команди, які програли, додому не поспішали і активно вболівали за учасників.

Фінальний матч видався дуже цікавим і, незважаючи на забиті голи, перемогу довелось вирішувати серією пенальті. З рахунком 3-2 Україна перемогла Польщу і стала володарем Кубка "Євро-2012 по-рівненськи".

За рішенням оргкомітету та суддівської бригади кращим гравцем турніру визнано нападника рівненської збірної Голландії Сергія Герасимчука. Він отримав спеціальний кубок. Олександр Курсик вручив усім трьом командам-призерам Кубки і закликав, у свою чергу, вболівати за національну збірну України на справжньому Чемпіонаті Європи з футболу "ЄВРО-2012" влітку та активно займатися спортом, адже спорт - це здоров’я.



Ярослав Коломис, головний суддя турніру:
- Я здивований, що прийшли футболісти, які мають певний рівень, і змагаються з аматорами. Звичайно, переможе найсильніший колектив, але така масовість, майже 400 учасників, заслуговує на увагу. Звісно, є проблеми. Нашій молоді, аматорам, не вистачає ні майданчиків, ні залів. Хотілось би, щоб більше уваги звертали на спорт і на наші проблеми. Хотілося б, і щоб таких заходів було значно більше. Взагалі розвиток нашого футболу трошки занепав і, мабуть, треба усім разом, гуртом, спробувати підняти цю нішу, не лише одному депутату, але й усій раді, як міській, так і обласній.



Максим Мазурець, координатор та учасник турніру:
- У нашому турнірі брали участь команди з Рівного, з Рівненської області, району. Попередньо домовлялися, що буде менше команд, але приїхало дуже багато учасників. Ми дуже раді, що стільки охочих учасників. Команди відгукнулися, бо хочуть побігати: це здорово, неділя, хлопці бігають, займаються спортом, це добре для них, і таким чином вони пропагують здоровий спосіб життя. У нас в Рівному нема багато залів, деякі команди бігають по снігу, бо не мають можливості орендувати зал, тому що оренда залу коштує великі гроші, а цей турнір безкоштовний, тому і зібралося багато команд.



Олександр Курсик, депутат Рівнеради, організатор турніру:
- Коли у фінальній частині залишилось 16 команд, ми дали кожній команді назву країни-учасниці реального ЄВРО, таким чином ми в Рівному своєрідно спрогнозували, хто насправді переможе влітку на чемпіонаті Євро-2012. Головною метою заходу є безкоштовний доступ молодих футболістів і людей, які не займаються цим видом спорту професійно, до залу, до інвентаря, до команд-суперників. Я їх просто організував і зібрав разом. Ніякої політики тут немає, просто я виконую ті обіцянки, які давав своїм виборцям. Мою ініціативу дуже підтримали в управлінні молоді і спорту і безпосередньо директор ДЮСШ №4, в приміщенні якої і відбулися змагання.





На правах реклами