Ми у Facebook
29.02.2012, 10:07

Вітаємо усіх, хто народився 29 лютого!

Чи така страшна дата 29 лютого? На землі проживають близько 4 млн людей, що народилися 29 лютого. За статистикою ймовірність народитися саме в цей день дорівнює 1:1461.
За деякими історичними джерелами, цей день був сакральним: день-містерія, день-таємниця, день, коли відкривається вікно у паралельний світ. Недаремно до цих пір цей день називають “спливаючим”, “вислизаючим”, таким, що ніби з'являється з нізвідки і вирушає в нікуди. В Україні високосний рік у народі називають “роком Касьяна” – злопам’ятного, недружелюбного, немилосердного і скупого. Вважалося, що цього дня народжуються щасливчики, наділені пророчим даром. Це посланці, і з'являються вони у долі людини зовсім не випадково, а з певною місією: передати нам інформацію. Можливо, це буде урок, а може, які-небудь знання.

Коли свяькувати день народження?
Німецький професор Хайнріх Хемме зробив своєрідний подарунок людям, народженим 29 лютого. За розробленим ним графіком вони можуть відзначати день народження щорічно, а не тільки у високосні роки.

Вирішальне значення має час народження. Якщо людина народилася незабаром після півночі, то в “нормальні” роки потрібно святкувати свій день 28 лютого. Тим, хто з'явився на світ незадовго до настання 1 березня, професор рекомендує приймати подарунки 1 березня.

Якщо народились між шостою ранку і полуднем, тоді протягом двох років, наступних після високосного, святкують свій день 28 лютого, а на третій рік - 1 березня.

Якщо людина з'явилася на світ між полуднем і шостою вечора, то для неї чотирирічний графік святкувань виглядає так: 29 лютого, 28 лютого, 1 березня і 1 березня.

Діти 29 лютого
29 лютого народився автор “Севільського цирульника” Джоаккіно Россіні. Ще в юності циганка нагадала йому, що він не переживе свій двадцятий день народження.

Юнак з острахом чекав двадцятиріччя, але щасливо пережив його і прожив ще багато років, поки не зустрів ту саму ворожку і не спробував викрити її в брехні.

Однак ворожка сказала, що її прогноз правильний, адже його день народження буває лише раз на чотири роки. Композитор дійсно помер, трохи не доживши до 80 років.

“Дітей 29 лютого” на планеті близько 4 мільйонів — це всього 0,0686% населення Землі. Одне норвезьке сімейство примудрилося навіть потрапити у Книгу рекордів Гіннеса: троє їхніх дітей з'явилися на світ саме 29 лютого, причому в різні високосні роки. Залишається тільки гадати, яких зусиль цей збіг коштував батькам.

Анекдот

- Коли у тебе день народження?
- 29 лютого.
- Тобі пощастило, що був високосний рік, а то міг взагалі не народитися.

Інші статті до теми:
Астрологи радять не лякатися високосного року





На правах реклами