Ми у Facebook
01.03.2012, 09:10

Сьогодні — Всесвітній день котів [+Фото]

Всесвітній день котів традиційно відзначається в перший день весни — 1 березня. Початок весни — особливий період для кішок. Саме тому люди вшановують своїх улюбленців у перший день березня. Вітаємо усіх, хто любить котів!
Кішка — це найближча до людини тварина. Наука, яка займається вивченням цього виду тварин, твердить, що кішки є надзвичайно розумними створіннями, багато в чому перевершують собак. Вважається, що кішки не приносять кинуту їм палицю, як це роблять собаки, лише тому, що вони не вважають цю роботу своїм обов'язком.





«Головна відмінність між собакою та котом — собака вважає, що живе поруч з господарем, а кіт, що господар живе поруч з нею» — Валентин Домиль




Святкування Всесвітнього дня котів влаштовують для 36 видів цих тварин, які знаходяться поруч з людиною у всіх куточках землі. Кожна кішка має свій особливий характер. Ці тварини вимагають поваги до себе, оскільки відчувають себе рівними з людиною.







Всесвітній день котів — це ще один привід побалувати свого улюбленого домашнього вихованця, адже всі коти без винятку дуже люблять ласку і тепло. Якщо забезпечити їм комфортне життя, повне турботи і ніжності, тоді кішки обов'язково подарують своїм господарям своє приємне муркотання.








До речі, у телепередачі "Сніданок з 1+1" щосереди є рубрика рубрики "Агенти 4 лапи". І напередодні Всесвітнього дня котів тут запропонували всиновити одного із бездомних котів. Його принесли прямо у студію і в прямому ефірі глядачі мали змогу телефонувати, щоб домовитись як забрати цю тваринку.

У Польщі є подібна практика, але там всиновлюють собак. А в Японії настільки люблять котів, що відкрили цілу мережу кафе для котів. Але користь від цих закладів відчувають не тільки тварини, а й люди — тут можна зняти стрес та відпочити.

А у Рівному власниці двох притулків для собак не хочуть об’єднуватися. А тим часом в обласному центрі налічується близько чотирьох тисяч бездомних чотирилапих. І кожен пес потребує стерилізації, щеплень і харчування. Тому лише об’єднавши сили влади, ентузіастів та просто небайдухих людей, можна запобігти загрозі перетворення притулку для тварин на відділення стерилізації.

Інші статті до теми:
У Рівному живе 18-кілограмовий кіт-гігант [+Фото]
У Японії пропонують зняти стрес у кафе для котів





На правах реклами