Ми у Facebook
05.03.2012, 10:26

За діри у будинках Рівного провайдерів амністують

Провайдерів не лише порахують, а й визначать, наскільки законною є їх діяльність та "амністують" за попередню діяльність. Саме таке "покарання", за словами начальника міського управління ЖКГ Івана Геми, понесуть ті, хто встановив обладнання у будинках без дозволів.
У Рівному триває інвентаризація комунікаційних мереж та обладнання розміщених у житлових будинках. Вона, запевнив начальник міського управління ЖКГ Іван Гема, має відкрити реальну картину: скільки ж провайдерів чи операторів на цьому ринку, скільки вони займають площі в кожному будинку, скільки вони зробили "добра чи зла":

- Зараз ми укладаємо договори з провайдерами, за якими вони мають сплачувати КП "Галузеве" за квадратні метри, які займає їх обладнання у житлових будинках. Таку формулу прийняли на сесії міської ради. Надходять перші кошти. Наприклад, лише на двох вулицях у будинках ми вивили п’ять підприємств, які надають послуги в сфері телекомунікацій. Є деякі проблеми. Адже одні підприємства підписували договори з "Галузевим", а інші - воюють. Але ми ніби знайшли порозуміння.

По закінченню обліку за певний період провайдери вимушені будуть привести документацію у відповідність до державних будівельних норм.

- Де обладнання встановлене з перевищенням усіх можливих норм, його демонтують і приведуть у відповідність, а де по правилам – залишать. Але потім ми встановимо єдині проводи. Де у будинках є слабострумні канали, а вони є, ми за кошти провайдерів, які платять за квадратні метри розміщення обладнання, проводимо чистку і далі будемо їх використовувати для всіх інших можливих надавачів цих послуг. Там, де таких каналів немає, але вже встановлені труби, розглянемо можливість розширення або об’єднання кількох операторів в одних трубах, - зазначив Іван Гема.

За виручені від провайдерів гроші у місті планують відремонтувати під’їзди і дахи, усунути ті пошкодження, які свого часу зробили провайдери, прокладаючи мережі. До речі, у новобудовах такі слабострумні канали закладаються відразу. У подальшому ж, "продовбати" дірку зможе лише той оператор, який прийде у будинок першим. Решта користуватимуться вже наявними трубами та компенсовуватимуть йому вартість робіт.

- Проблем не було б, якби у будинку був власник, - прокоментував міський голова Рівного Володимир Хомко. – Оскільки ЖКП було байдуже, і мешканцям було байдуже, то довбали хто де хотів. Із ОСББ все зрозуміло – власник, що хоче те і робить. Але 1200 будинків у місті власника не мають.

Повернутися до цієї теми вирішили за підсумками першого кварталу, коли провайдерів нарешті "порахують".





На правах реклами