Ми у Facebook
05.03.2012, 10:21

Слідчий у справі Ганни Чайки розповів суду, як проводився огляд службового кабінету головлікаря

У суботу, 3 березня, відбулося чергове судове засідання у справі Ганни Чайки. Допитали слідчого прокуратури області та оперативного працівника Державної служби боротьби з економічною злочинністю (УДСБЕЗ).
У слідчого запитали, чому огляд почав вести начальник Державної служби боротьби з економічною злочинністю. Слідчий пояснив, що раніше прийти не міг, проте з'явився одразу, як тільки йому подзвонили. Адже, за його словами, якраз в той момент він був у районі міської лікарні по іншій справі.

На запитання "Чому працівників УДСБЕЗ було аж п'ятеро, а на відео видно було тільки двох", слідчий сказав: у законі не вказано, скільки саме працівників мають проводити слідчі дії.

Слідчий також повідомив, що хоч працівники УДСБЕЗ працювали без рукавичок, змиви з пальців Ганни Чайки в руки вони не брали. Він також підтвердив, що під час огляду працівники УДСБЕЗ виходили з кабінету. Проте, чому зауваження Ганни Чайки щодо цього не внесені в протокол, пояснити не зміг.

На запитання судді, чому "начальник УДСБЕЗ сказав "цілому" слідчому прокуратури, що робіть змиви", слідчий відповів, що був не час з'ясовувати етичні питання. Проте, якби начальник УДСБЕЗ цього не сказав, змиви все одно б зробили.

Оперативний працівник УДСБЕЗ розповів суду, як прийняв у Наталії М. усну заяву та склав протокол.

Суддя запитала, чи справді його звуть Олександр Вікторович, і чому він забув про це, коли підписував протокол, у якому написано В.О. Оперативний працівник УДСБЕЗ сказав, що це просто опечатка.

Після судового засідання журналісти запитали прокурора, чому виникло стільки запитань до працівників правоохоронних органів. На що прокурор запевнив, що краще встановити точно, як це все відбувалося, до судових дебатів.

Наступне судове засідання відбудеться у середу, 7 березня.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Головлікар Рівненського пологового Ганна Чайка: "Не думала, що трудовий шлях з таким соромом закінчиться"
У суді у справі Ганни Чайки прослухали аудіозаписи
Свідок: "Ганна Чайка тихо сказала: "Треба було більше", підняла календар на столі, куди я і поклала гроші"





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ