Ми у Facebook
07.03.2012, 14:06

У Рівному жінка врятувала скаліченого бездомного собаку [+Фото]

Журналіст відправився на пошуки наметового містечка безпритульних, а знайшов картонне житло скаліченого собаки. Його облаштувала проста жінка з Рівного, взялась доглядати за твариною і не відмовилась від цієї доброї справи незважаючи на всі труднощі.
Рівненська пенсіонерка Валентина Ковальчук доглядає за десятком безпритульних собак. Ще четвертого грудня жінка знайшла скаліченого пса на дорозі поблизу автостанції Чайка.

- Вона лежала біля тротуару і скавчала, - пригадує пані Ковальчук. – Люди проходили поруч, видно, що жаліли, але ніхто не взявся їй допомогти. Я забрала її з дороги і перенесла під ялинку, думала, що не виживе. Наступного дня прийшла з лопатою. щоб її поховати, а собака жива. З того часу я за нею доглядаю. Принесла ковдру, годую її, збудувала будку з картону, написала там свій номер, щоб її ніхто не вигнав.

Зі слів жінки, хтось із мешканців сусіднього будинку викликав ветеринара, щоб усипити тварину, однак лікар не став цього робити. Натомість, він зателефонував до пані Ковальчук і сказав, що не буде усипляти собаку, бо його життю нічого не загрожує і, якщо за псом доглядати, то тварина одужає.



З того часу безробітна пенсіонерка тричі на день навідується до тварини. Щоб тварина сама собі не нашкодила, її довелось прив’язати до ялинки. Лікар прописала уколи і мазь, які жінка купує за власні кошти, щодня витрачаючи на них близько 15 гривень. Інколи доглядати собаку допомагають незнайомі люди, які приносять їжу. Зі слів жінки, є й такі, кому цей прояв доброти муляє очі.

- Уже декілька разів хтось звертався, щоб розібрати будку, - каже пані Валентина. – Я дзвонила до Хомка і домовилася, щоб її не руйнували. Вона тут нікому не заважає і собака добра, не кусається, не гавкає. З трестом зеленого господарства, якому належить територія, я теж домовилася, щоб вони не зганяли собаку, а я за це тут щодня за нею прибираю.



За три місяці, які жінка витратила на догляд за собакою, тварина почала відчувати задні лапи і помітно пішла на поправку. Крім скаліченого невідомим гонщиком пса, пані Валентина доглядає ще за десятком безпритульних тварин. Каже, нічого не може вдіяти. Розуміє, що витрачає останні гроші і скоро сама не матиме, що їсти, але жалість до беззахисних братів менших переважує "здоровий глузд".

P.S. Якщо хтось захоче якимось чином допомогти Валентині Ковальчук, жінка щовечора продає насіння під біл-бордом, біля сигаретного кіоску, через дорогу від торгового центу "Чайка".

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
У Рівному під ялинкою в будці уже кілька місяців живе хворий собачка +ФОТО
У Польщі бездомних собак усиновлюють





На правах реклами