Ми у Facebook
09.03.2012, 16:15

У Рівному вшанували Тараса Шевченка [+Фото]

З нагоди 198-ї річниці від дня народження великого українського художника й поета Тараса Шевченка на рівненському майдані Незалежності відбулася поетична година "Іду на сповідь до Тараса". У ній взяли участь талановиті учні шкіл Рівного, які декламували вірші геніального поета.
На початку урочистостей представники влади урочисто поклали квіти до підніжжя пам'ятника Шевченку, а хор "Верес" Міського будинку культури виконав кілька пісень на вірші поета.



Далі старші передали естафету молодим і слова Кобзаря залунали з вуст юних хлопців та дівчат — переможців міського конкурсу декламаторів Шевченка. Зі сцени вірші Тараса Шевченка прочитали близько двадцяти рівненських школярів.



Для багатьох з дітей Шевченкові дні — особливі. Рівнянин Владислав уже четвертий рік поспіль приходить на майдан читати вірші Кобзаря.



- Три тижні тому я виступав на міському конкурсі читців поезії Шевченка, - розповідає учень 8-го класу ЗОШ №13 Владислав Бєлік. - А лише тиждень тому дізнався, що виступатиму тут, на майдані. Мені дуже подобається його поезія, тому до виступу майже не готувався. Зранку перечитав вірш і все. Я вважаю, що Тарас Шевченко — не лише геніальний поет та художник, він герой та патріот. Такий патріот, яких нині Україні не вистачає.



Старшокласники зауважують — Шевченко з минулого розповів нам про сьогодення.
- Особисто для мене Тарас Шевченко — це взірець, душа українського народу, - говорить учениця 10-го класу рівненської ЗОШ №5 Алла Яблонська. - Він залишився назавжди живим, хоч і помер більше ста років тому. Якщо уважно прочитати його поезію, то багато десятиліть тому Тарас Шевченко написав про те, що відбувається в Україні зараз. Пригадайте “Доборолась Україна, До самого краю, Гірше ляха свої діти її розпинають...” Хіба зараз ми бачимо не те ж саме, коли політики у вирі боротьби за власні інтереси забувають про інтереси держави й народу.



Інші статті до теми:
"Весна починається з Шевченка": рівненські школярі читають вірші Кобзаря
198 років тому народився видатний український поет та художник Тарас Шевченко
У Рівному студентка взяла інтерв'ю у... пам'ятника





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ