Ми у Facebook
12.03.2012, 15:01

У Рівному відкрили фотовиставку «Жінці присвячується…»

Міжнародний жіночий день 8 березня цього року подарував рівнянам святкову фотовиставку «Жінці присвячується…», яка днями відкрилася у сучасній молодіжній кав’ярні «Ера», що на вул..Поштовій, 11.
Фотовиставку організовувала агенція "PRant Media Promo Group" за підтримки депутата Рівнеради Олександра Курсика. Фотовиставка триватиме до 22 березня.

«Ідея відкриття фотовиставки прийшла до нас не так давно, – розповідає організатор, директор агенції «PRant Media Promo Group» Марина Назарчук. – У такий спосіб ми хотіли вбити двох зайців. По-перше, по-творчому та оригінально привітати усіх жінок зі святом 8 березня, а також дати можливість молодим талановитим рівненським фотографам заявити про себе, адже останнім часом так склалося, що ми дуже багато спілкувалися, знайомилися або просто заочно переглядали фотографії місцевих молодих фотографів, і аж душа боліла за те, що таких талантів у Рівному мало хто знає. Тому наша фотовиставка має на меті допомогти їм себе показати, прорекламувати та заявити про себе, щоб не тільки вузьке коло їхніх знайомих та шанувальників, а й усі рівняни дізналися, що Рівне багате такими молодими талантами.»

У фотовиставці беруть участь роботи п’ятьох рівненських фотографів: Юрія Шушкевича, Тетяни Вакулюк, Тараса Терлецького, Марини Худанич та Руслана Толордави.

«Ми запропонували для першої експозиції взяти участь п’ятьом молодим фотографам, - повідомила Марина Назарчук, - але планується, що фотовиставка у «Ері» буде діяти постійно або принаймні регулярно з якимось проміжком часу, з перервами, і ми будемо просто міняти експозицію на роботи інших молодих фотографів. На нинішній фотовиставці презентовано 21 фотографія. Ми відбирали найбільш яскраві, оригінальні та контрастні фото, тобто такі, які можуть привернути увагу та погляд глядача.»

Темою виставки було обрано висловлювання Шарля Бодлера "Жінка - це запрошення у щастя!", а афоризм Павла Загребельного "Жінка створена для доторків та поглядів" чудово підходить для епіграфу, адже на виставці презентовано багато жіночих портретів саме для поглядів та розглядів. Крім того, фотовиставка пропагує високу мету жінки - материнство.

«Я дуже задоволена ідеєю такої фотовиставки. – каже учасник фотовиставки, фотограф Марина Худанич. – Взяла участь, звичайно, залюбки. Коли до мене звернулися з пропозицією, я якраз готувала щось таке цікаве до свята жінок, і трапилася чудова нагода показати якісь свої роботи, свою творчість та зробити так само приємно і тим жінкам, які зображені на моїх фото. Жінка-фотограф відрізняється від фотографа-чоловіка своїм якимось особливим баченням, адже жінка, як ніхто, розуміє жінку в плані материнства, в плані тих емоцій, які переповнюють жінку, коли вона мама. Мабуть, саме через це на фотовиставку відібрали мої роботи саме на тему материнства. І я насправді дуже цьому рада.»

За словами Марини Назарчук, фотовиставка «Жінці присвячується…» - це не типова фотоекспозиція у фотогалереї чи виставковій залі. «Ми вирішили організувати її дещо нестандартно, більш андеграундово, у сучасній молодіжній інтернет-кав’ярні. Тому і роботи ми відбирали, щоб усі вони були оригінальними та гармонійно «вписувалися» у інтер’єр. А ще ми хотіли, щоб від фоторобіт віяло весною, тобто щоб вони надихали та пробуджували на нові звершення. Молоді фотографи насправді відрізняються від уже іменитих своїм баченням на жінку, зокрема. Вони зображають, переважно, молодість жінки у різному її віці, підкреслюючи тим самим, що незалежно від віку жінка у душі завжди залишається молодою.»





На правах реклами