Ми у Facebook
20.03.2012, 11:33

У Рівному бомжі працюють краще за сміттєсортувальний завод

Найкраще попереднє сортування сміття у Рівному проводять рівненські безпритульні. Проте невдовзі у них з'явиться потужний конкурент - сміттєпереробний завод, будівництво якого завершується на околицях міста.
Питання переробки твердих побутових відходів стало одним із найважливіших під час спільної зустрічі представників Луцької та Рівненської міських рад. Зокрема, лучани поцікавились запровадженням у Рівному роздільного збору сміття.

— Бомжі найкраще сортують, - жартома кинули депутати на зустрічі у Рівнераді.

— Насправді в цьому немає нічого смішного, адже безпритульні в цьому напрямку працюють справді ефективно, — зауважив заступник міського голови Рівного Сергій Васильчук. — Навіть є відповідні дослідження. Адже перед тим як розпочинати будівництво заводу, ситуацію зі сміттям вивчали фахівці та експерти. А експеримент з роздільним збором сміття у нашому місті поки що не був успішним. Спеціальні контейнери у нас тоді просто поламали. Натомість зараз у Рівному завершується будівництво заводу, де проводитиметься сортування та переробка сміття. Більшість відходів перероблятимуться в паливо для печей ПАТ "Волинь-Цемент".

Поцікавились лучани і рівнем екологічної безпечності такого процесу переробки.
- За висновками науковців усі викиди в межах норм. Та й проект не є новим. Такі ж заводи працюють у Швеції, - наголосив заступник міського голови.

Новозбудований завод здатен буде переробляти до 70 тисяч тонн сміття на рік. Тому не виключено, що він перероблятиме не тільки сміття з Рівного, а й з навколишніх центрів. Зокрема ймовірним за умови економічної доцільності є залучення до проекту сусіднього Луцька.





На правах реклами