Ми у Facebook
22.03.2012, 08:51

Як на Рівненщині карають хабарників [ОГЛЯД]

За минулий рік правоохоронці Рівненщини скерували до судів 72 кримінальні справи про корупційні злочини (в тому числі 16 – про хабарництво). Портал OGO.UA поцікавився в прокуратури області про те, яке покарання отримали деякі фігуранти цих справ.
У липні минулого року заступник відповідального секретаря приймальної комісії одного з рівненських технікумів вимагав хабар у сумі 2000 доларів від 16-річного жителя Зарічненського району за вступ до навчального закладу. Працівники УДСБЕЗ області затримали його у приміщенні технікуму та вилучили зазначену вище суму.

На даний час судове слідство по цій кримінальний справі не завершено, оскільки апеляційний суд скасував рішення місцевого суду за апеляцією прокурора у зв’язку з м'якістю призначеного покарання.

У рівненському технікумі вимагали хабар у 2000 доларів за вступ

Також досі триває судове слідство по кримінальній справі стосовно викладачки одного з Рівненських ВНЗів обвинуваченої у вимаганні хабара за успішне складання заліків.

Взимку минулого року жінка вимагала у студента-заочника 900 гривень за успішне складання заліків. Спершу вона отримала 500 гривень, а коли їй принесли решту, в кабінеті з’явились оперативники.

Викладачку одного з рівненських ВНЗів затримали при отриманні хабара [ВІДЕО]

До 5 років обмеження волі з позбавленням права займати посади, пов’язані з виконанням організаційно - розпорядчих та адміністративно - господарських функцій строком на 2 роки і конфіскацією майна засудили заступника начальника управління юстиції - начальника відділу державної виконавчої служби Павлюка С.В.

Нагадаємо, у липні минулого року проти держслужбовця прокуратура області порушила кримінальну справу за хабар у сумі 26 тисяч гривень. Вказана особа намагалася одержати кошти через посередника за заниження на половину вартості описаного та арештованого майна одного із місцевих товариств з обмеженою відповідальністю та сприяти в подальшій купівлі об’єкту нерухомості на прилюдних торгах.

На Рівненщині порушили кримінальну справу проти держслужбовця

У червні минулого року У Рівному спіймали на гарячому з хабарем двох оперів. Оперуповноважені сектору державної служби з боротьби з економічними злочинами Рівненського МВ УМВС України в області, діючи за попередньою змовою, вимагали 30 тисяч гривень від керівника одного з рівненських товариств за повернення комп’ютерної техніки та неперешкоджання у подальшій господарській діяльності.

Згідно з вироком Рівненського міського суду їх засуджено на 5 років позбавлення волі з позбавленням протягом 3 років обіймати посади, пов’язані з владними та організаційно – розпорядчими функціями і займатись такою діяльністю у правоохоронних органах державної влади чи місцевого самоврядування з конфіскацією всього майна та з позбавленням спеціального звання лейтенант міліції. Проте, вирок не вступив в законну силу.

У Рівному спіймали на гарячому з хабарем двох оперів

У вересні минулого року на Рівненщині порушили справу щодо співробітника Березнівського відділення Костопільської об'єднаної податкової інспекції . Працівники прокуратури та управління ДСБЕЗ УМВС України в Рівненській області затримали його "на гарячому" під час вимагання та одержання хабара у сумі тисячі гривень.

На Рівненщині порушили справу щодо податківця-хабарника

Досудове слідство по цій справі досі триває.

Інші матеріали за темою:
Ганну Чайку визнали винною, проте відпустили прямо із зали суду
Що загрожує рівнянам при спробі дачі, одержання чи провокації хабара





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ