Ми у Facebook
23.03.2012, 13:24

На рівненських ралі обійшлося без жертв [+Фото]

Відкритий Чемпіонат серед команд екстреної швидкої допомоги стартував на Рівненщині. Екстренну допомогу надавали потерпілим, які знаходилися у важкому стані.
- Це вже 4 міжнародний конкурс серед бригад швидкої медичної допомоги. У змаганнях бере участь 33 команди, - розповідає начальник відділу екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України Михайло Стрельников. - Бригади є лікарські та фельдшерські. У кожній з них – від трьох до чотирьох осіб. Є представники з Ужгорода, Луганська, Тернополя, Харкова, Дніпропетровська, Києва, Рівного, Гощанського району, а також Литви, Данії та 2 команди з Польщі. Спочатку відбулась теоретична конференція, потім – жеребкування команд і безпосередньо самі конкурсні завдання. Мета завдань тісно переплітається з майбутнім Чемпіонатом «Євро 2012». Адже не виключено, що екстрена медична допомога може знадобитися уболівальникам в дорозі, на стадіонах, в готелях. А медики повинні знати і вміти як у таких випадках надати кваліфіковану допомогу. З людьми може статися будь-що: від звичайних переломів до токсилогічної дії після розпивання спиртних напоїв. Саме тому служби екстреної медичної допомоги мають бути готовими до ліквідації цих наслідків.

Михайло Стрельников, начальник відділу екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України
Михайло Стрельников, начальник відділу екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України


У роботі медиків судді звертають увагу на чіткість та послідовність дій, відведений час на виконання завдання, професіоналізм у медичній сфері. Оцінюється також і комплектація автомобіля, зовнішній вигляд бригад. До уваги береться і мовна підготовка бригад. Тобто, щоб медики могли спілкуватися й з іноземцями.









































На правах реклами