Ми у Facebook
28.03.2012, 10:48

Ошукані вкладники "Золотої підкови" у Рівному "взяли в облогу" міськвиконком [+Відео]

У міськвиконкомі ночували з понеділка на вівторок власники квартир недобудованого житлового комплексу "Золота підкова". Людям набридло чекати, коли будівництво зрушить з мертвої точки.
Нагадаємо, "Золоту підкову" ще 2006 року взялася зводити "Перша Українська індустріально-інвестиційна компанія", в ролі замовника виступило рівненське УКБ. Та 2008-го будівництво багатоповерхівки зупинилося. Відтоді люди зверталися за допомогою до всіх можливих інстанцій. Чи святкуватимуть вони новосілля бодай у перспективі, повідомляє "Рівне 1".

Щоб придбати елітні квартири в житловому комплексі "Золота підкова", люди позичали гроші, продавали майно, брали кредити в банках. Втім надії на краще життя луснули, як мильна бульбашка, вже за 2 роки після початку будівництва. Компанія, яка взялася споруджувати багатоповерхівку, взяла позику в банку на 25 мільйонів гривень під заставу будівництва. Віддавати ж кредит, припускають ошукані рівняни, компанія і не збиралася. Нині люди без квартир і без грошей. Вже кілька років вони добиваються правди у різних інстанціях, навіть писали звернення до Президента.



Людмила Назаренко додає, попри те, що обласна та міська влада йшли назустріч ошуканим рівнянам, досягнути значних успіхів у цій справі не вдалося. Тож люди, щоб знову про себе нагадати, сьогодні ночували в приміщенні міськвиконкому — чекали зустрічі з керівництвом міста.

Хоч компанію, котра добудовуватиме багатоповерхівку і знайшли, проте на шляху до відновлення робіт залишилось чимало невирішених питань.

Олександр Люльчик додає, цього тижня на зустрічі представників банку та інвестиційної компанії говоритимуть про зменшення суми ПДВ. Схема полягає у передачі частини квартир до комунальної власності міста. Якщо ж усі нюанси, пов'язані з відновленням будівництва, невдовзі вирішаться, 57 сімей відгуляють новосілля за півтора року.

Окрім того, щоб завершити будівництво цього комплексу, влада Рівненщини скерувала в Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропозиції щодо включення в програму будівництва доступного житла двох довгобудів в обласному центрі. Одним із проблемних об’єктів є житловий комплекс "Золота підкова", інший - багатоповерхівка на вулиці Гагаріна, повідомляє прес-служба РОДА.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Була “Золота підкова” — стала “Еліта-Центр”
Влада області прагне завершити три довгобуди в Рівному
“Золоту підкову” добудують?





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

25.04, 12:00 Прощання з Героями: У Рівному віддали останню шану Андрію Костюкевичу та Ігорю Кудріну

25.04, 11:36 Що робити, якщо розбився ртутний термометр: ефективні поради

25.04, 11:00 Роковин аварії на Чорнобильській АЕС: У Рівному відбудеться мітинг

25.04, 10:30 Двоє жителів Рівненщини втратили тисячі гривень, бо скористались шахрайською "допомогою"

25.04, 10:12 Нове життя: Жінка виїхала з Донеччини, народила на Кіровоградщині, а житиме на Рівненщині

25.04, 09:59 «Здав» неіснуюче житло трьом різним людям: жителя Рівненщини судитимуть за шахрайство

25.04, 09:39 У Майї свято: Рівненський зоопарк запрошує на частування до тапіра

25.04, 09:00 Завтра сесія облради: Про що говоритимуть рівненські депутати

25.04, 08:01 І у Рівному, і в Зорі, і в Сарнах: Декілька багатоповерхівок залишаться без газу

25.04, 07:34 Рівне сьогодні: На кількох вулицях міста не буде води