Ми у Facebook
28.03.2012, 15:14

У Рівному презентували нічні екскурсії у Музеї бурштину [+Фото]

У напівтемряві кімнатами Музею бурштину та Літературному музею Уласа Самчука журналістів та гостей водили... сам Улас та його Муза.
Презентація нічної екскурсії «Бурштинова казка» відбулася вчора, 27 березня, у Музеї бурштину та Літературному музеї Уласа Самчука (обидва — знаходяться у Будинку вчених).

Учасників екскурсії зустрічав... сам Улас Самчук, роль якого зіграв директор Рівненського обласного краєзнавчого музею Олександр Булига. Згодом до них приєдналася і Муза письменника.

Олександр Булига від імена автора повідав про свій видатний історично-культурний твір "Волинь". Муза ж співала пісень та розповідала про лікувальні властивості бурштину, легенди та міфи, пов'язані з цим "теплим" дорогоцінним каменем.




За словами Олександра Булиги, започаткували такого роду нічні екскурсії ще у 20 столітті у Франції. Наші ж митці познайомилися з таким форматом роботи у Дніпропетровську, а нещодавно вирішили і в Рівному спробувати популяризувати таким способом обласного конкурсу «Рівненщина — край бурштинових янголів», а також проекту «Рівненщина туристична».






Деталі обох проектів поки що не розкривають, презентацій чекаємо у квітні-травні цього року.

Олександр Булига також зазначив, що такі нічні екскурсії Музеєм бурштину влаштовуватимуть регулярно.











На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ