Ми у Facebook
01.04.2012, 09:11

Як рівняни відзначатимуть День сміху [ОПИТУВАННЯ]

Свято це - неофіційне, але завжди веселе. Прийнято розігрувати друзів і знайомих, жартувати над ними і дарувати смішні подарунки.
У багатьох країнах світу 1 квітня відзначається День сміху. У деяких державах віддають перевагу назві "День дурня".

Перші згадки про день на честь Бога сміху належать до Древнього Рима, де у середині лютого (а не на початку квітня) відзначалося свято безглуздих. Багато хто появу свята пов'язує із зародженням першоквітневого свята з Древньою Індією, де 31 березня відзначали свято жартів.

Традиція першотравневих жартів і розіграшів в Європі з'явилася у XVI столітті. У Франції у 1564 році король Карл IX видав указ, який приписує перенести Новий рік з 1 квітня на 1 січня. Деякі люди продовжували святкувати новий рік 1 квітня, і над ними жартували, даруючи їм порожні подарунки. Сонце у цей час було у сузір'ї Риб. Відтоді кумедні витівки у Франції стали іменуватися "квітневою рибою".

Портал OGO.ua запитав у відомих рівнян, чи "ведуться" вони на першоквітневі жарти і чи збираються вони розігрувати знайомих.

Андрій ФІЛІН, заступник міського голови:



— Ще не планував, але не виключаю. Взагалі, дивлюся по ситуації, залежно від конкретної людини, події та обставини. З почуттям гумору в мене все нормально, тому реагую адекватно.

Юрій СОСЮК, директор Рівненського відділення банку ПУПБ:



— Розіграші люблю і роблю це мало не щодня. Дня сміху для цього не чекаю. Та й людина без почуття гумору — це робот. До речі, у вас спина біла, подивіться! Іноді й так-от жартую, по телефону :)

Надія ГЛАДКЕВИЧ, генеральний директор ПАТ "Реноме":



— Зазвичай, розігрують мене. Можуть, наприклад, призначити зустріч у певному місці і в певний час. Звісно ж, ніхто там на мене не чекатиме тоді. (Сміється - авт.). На подібне реагую позитивно, але не люблю жорстоких жартів. А от дружні приколи підтримую.

Сергій ШТУРХЕЦЬКИЙ, депутат Рівненської облради:



— Безумовно розігрую. Найкращі розіграші були, звичайно, в студентські роки, коли тебе, наприклад, викликають до ректора і ти сидиш півдня у приймальні. Жарти мають бути доброзичливими. Людину легко розіграти, якщо знаєш її "слабинку". Якщо хтось надто серйозний і заклопотаний, то найкраще розважити, звісно, у День сміху. До речі, ніколи не жартую над святими речами.

Олексій ГОРЕЦЬКИЙ, голова правління РОГО "Комітет виборців України":



— Сміюся мало не що дня, а в День сміху ще й розігрую знайомих. Способів та варіантів багато, залежно від ситуації і кого хочеш розіграти. До свята ставлюсь позитивно.

Оксана ІГАС, директор агентства моделей "ART models":



— У цей день, перш за все, вітаю свою вихованицю з днем народження. А щодо самих розіграшів, то важливо, щоб вони не були образливі й не порушували правила етикету. Колись ми й гумористичну виставу підготували — "Попелюшка на новий лад". Особисто для мене це свято не стільки розіграшів, скільки хорошого настрою.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ