Ми у Facebook
02.04.2012, 13:29

Держмитслужба пообіцяла максимально спростити митні процедури на час Євро-2012

У зв’язку з проведенням в Україні Євро-2012 митні служби України і Польщі відпрацьовують механізм, який дозволить максимально спростити процедури під час перетину кордону. Про це повідомили у прес-службі Держмитслужби.
Зокрема, здійснення спільного контролю в пунктах пропуску, виділення суцільних смуг руху "Євро-2012" для окремих категорій громадян (представників УЄФА, команд-учасниць, організованих груп вболівальників), здійснення громадянами прикордонних і митних формальностей буде відбуватися за принципом "однієї зупинки" в пункті пропуску, тобто один раз на території однієї з двох країн.

Аналогічні напрямки українські митники планують реалізувати з російськими колегами. Зокрема, проводиться робота щодо впровадження процедури спільного контролю на українсько-російському кордоні. Відпрацьована експериментальна технологічна схема спільного контролю в пункті пропуску "Куйбишеве – Дякове".

Йдеться про визначення переліку пунктів пропуску, в яких можливе виділення смуг руху "Євро-2012" для автобусів з організованими групами вболівальників та легкових автомобілів громадян. А також про організацію в період проведення чемпіонату виносних робочих місць для співробітників митниці в пунктах пропуску для проведення контролю та реєстрації транспортних засобів безпосередньо на смугах їх руху та збільшення в пунктах пропуску, в разі необхідності, кількості співробітників митних органів України та РФ.





На правах реклами