Ми у Facebook
05.04.2012, 11:02

Регбі у Рівному: команда є, стадіону немає

Близько 15 років тому у Рівному відбулася перша у місті гра у регбі. З того часу цей екзотичний для України вид спорту набув великої популярності як серед самих гравців, так і серед уболівальників. Створено професійний регбійний клуб "Рівне", що презентує місто на змаганнях всеукраїнського масштабу.
Цього року клуб відзначив дванадцяту річницю від дня заснування і торік виступав одразу в двох найвищих лігах України в обох різновидах регбі - класичному (регбі 15) й олімпійському (регбі 7). Наразі продовжує готуватися до чергового Чемпіонату України з регбі 7, що розпочнеться 8 квітня в Одесі.

Та з року в рік команда стикається з одними й тими ж проблемами - недостатнє фінансування та відсутність нормальних умов для тренувань та ігор.

- Регбійний клуб "Рівне" існує фактично на голому ентузіазмі його гравців та функціонерів, - говорить представник РК "Рівне" Андрій Божик. - Фінансування від міської влади та невеличкої допомоги від спонсорів не вистачає.

За словами Андрія Божика, якщо грошей на харчування гравців та на транспорт, аби доїхати у інше місто на гру, вдається назбирати, то головною проблемою залишається відсутність нормальної спортивної арени.



- Наше 300-тисячне місто досі не має жодної сучасної спортивної споруди для ігрових командних видів спорту, - зазначає Андрій. - Ті стадіони, що є, або нагадують Колізей, або не мають ніяких зручностей ні для спортсменів (душ, роздягальня) чи глядачів (туалети), або доступ до них вкрай обмежений.

На даний час РК "Рівне" приймає своїх суперників на необлаштованому ніякими зручностями стадіоні СДЮШОР "Верес", що на вулиці Набережній, а тренуватися команді доводиться у ще гірших умовах - на майданчику ЗОШ №25. До того ж команда постійно стикається з проблемою залучення вболівальників, адже не може забезпечити їм хоча б мінімальний рівень комфорту та зручності.



- Ще чотири роки тому у мене виникла ідея побудови у Рівному спортивної арени для регбі, - розповідає Андрій. - До того ж будувати можна не з нуля, а реконструювати існуючі споруди, наприклад той же "Авангард". Адже достатньо лише змінювати розмітку газону й ворота і стадіон перетворюватиметься з футбольного на регбійний.

Оскільки очікувати на допомогу влади у цьому питанні можна роками, Андрій Божик вирішив взяти участь у конкурсі проектів від компанії Нескафе й спробувати виграти 100 тисяч гривень для реалізації проекту.



- Розумію, що цих коштів буде замало, - говорить Андрій. - Але принаймні вони можуть стати невеличким стартовим капіталом, аби зрушити справу з місця.

Андрій Божик додає, що у разі виграшу цієї суми вистачить на оренду поля, облаштування газону, критих трибун та приміщення для роздягалень і душових.

Наблизити мрію рівненських регбістів та вболівальників до реальності може кожен із нас. Достатньо лише увійти на сайт проекту та проголосувати. Зробити це можна зареєструвавшись на сайті або увійшовши туди через аккаунти у соціальних мережах.





На правах реклами