Ми у Facebook
06.04.2012, 10:36

Рівняни перевірили керамічні писанки на міцність [+Фото]

Про те, що “недалечко червоне яєчко”, рівнянам нагадала виставка майстрів-писанкарів в обласній бібліотеці.
Виставка декоративно-ужиткового мистецтва "Великодня писанка" днями відкрилась у приміщенні Рівненської державної обласної бібліотеки. Творчі доробки рівненчан Наталії Дребот, Віри Нестерук, Любові Бородавко з Сарн, заслуженого майстра народної творчості України Орисі Рябунець порадували відвідувачів оригінальністю та символічністю.









Директор Рівненського обласного центру народної творчості Феодосій Васечко зазначив, що мистецтво писанкарства є своєрідним засобом духовного спілкування.

- Традиційно ним займалися жінки, - продовжує Феодосій Феодосійович. - Це був, свого роду, талісман, що захищав людей від всілякого зла. Процес розпису супроводжувався обрядовими діями. Орнамент фактично не змінювали, бо писанка могла втратити свою силу. Приємно, що зараз це мистецтво все більше поширюється серед чоловіків та молодих людей.

Феодосій Васечко, директор Рівненського обласного центру народної творчості
Феодосій Васечко, директор Рівненського обласного центру народної творчості








Рівненський майстер Леонід Гринбокий презентував керамічні писанки, Олена Лавренюк та Денис Зінчук з Острога - писанки-витинанки. А рушники вишивальниць Любові Гульчук, Юлії Гончарової та Любові Шарко стали оригінальним доповненням та створили атмосферу свята.













ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Робота над рівненською диво-писанкою завершена [+Фото]
Як зробити свічку “Великоднє яйце” власноруч [+Фото]
Яскраві та прості ідеї для оздоблення пасхальних яєць [+Фото]





На правах реклами