Ми у Facebook
10.04.2012, 15:17

У Рівному на Фестивалі козацької культури можна буде відчути себе козаком [Анонс]

6 травня о 13 годині, в Рівному, на території козацького табору "Гайдамаки", що на вул. Млинівській, 19, відбудеться Фестиваль традиційної козацької культури "Курган Леля".
У програмі фестивалю - показові виступи шкіл козацьких бойових мистецтв і традиційні ігри: "зняти шапку", "бій на списах", "чий батько дужчий", "бій півнів", козаки-розбійники, "вибити отамана", перекидання колоди, "отаман гори".

В іграх можуть брати участь як діти, так і дорослі. Для жіноцтва передбачена спеціальна гра - "ухопи палку". Кульмінацією фестивалю буде традиційна козацька гра-бій "Лава на лаву".
Для тих, хто бере участь вперше - за правилами штовхача, а для досвідчених козаків - лава з ударами.

Також на фестивалі відбудеться виставка виробів народних майстрів, діятимуть різноманітні атракціони - стрільба з лука, катання на конях тощо.
Гостей фестивалю пригощатимуть смачними козацькими стравами.

Організаторами фестивалю є Рівненська обласна федерація бойового гопака, Рівненська обласна федерація козацького бойового мистецтва "Спас", Дитяче козацьке товариство Рівненщини та Українське вільне козацтво ім. Северина Наливайка.


Довідково:
Козацький табір "Гайдамаки" - це спортивно-розважальний комплекс з тиром, стилізованим куренем, спортивними майданчиками, іподромом та козацькою харчівнею.





На правах реклами