Ми у Facebook
11.04.2012, 13:26

Тепер у Рівному парковки - безкоштовні та... неконтрольовані

Усі комунальні парковки у Рівному лишилися не тільки без паркоматів, а й без регулювання. Від 10 квітня паркуватися у місті можна "де хто хоче: без ніякого регулювання, без плати, без охорони, без нічого..."
Вчора, 10 квітня, члени Рівненського міськвиконкому призупинили дію власного рішення минулорічної давності "про організацію та провадження діяльності із забезпечення паркування". Відтак, вимога заплатити за стоянку на будь-якій парковці у місті тепер - незаконна.

- Я не хочу, щоб мене дорікали, ніби ми беремо гроші незаконно. Наголошу на такому. Серед ЗМІ поширюють таку інформацію: «Не встигли купити паркомати..» Та не не встигли. Ми могли б і завтра їх купити. Ми не хочемо їх купляти, бо це невигідно. Ми не назбираємо тієї кількості грошей, щоб окупити ці паркомати (вартість одного паркомата в середньому 40 тисяч гривень - авт.). Тому у всіх маленьких містах, де парковка дуже дешева, - не буде платних парковок. Буде як в радянські часи: ставитимуть собі, де хто хоче, без ніякого регулювання, без плати, без охорони, без нічого... У великих же містах, де парковка коштуватиме 15-20 грн, я допускаю, що придбання паркомата буде рентабельним. - констатував міський голова Рівного Володимир Хомко.

До речі, рішення скасувати плату за паркування взагалі прийняло чимало інших міст України.

OGO.ua вже писав, що в такому разі п’ять парковок, які обслуговує КП "Галузеве", стануть безкоштовними. Зокрема, мова йде про майданчики:

1. вул. Гетьмана Сагайдачного – навпроти житлового будинку №2
2. вул. Шевченка – від вул. Гетьмана Сагайдачного до вул. Гетьмана Мазепи, ліва сторона;
3. вул. Набережна – від вул. Пересопницької до проспекту Миру;
4. вул. Корольова – район автомобільного ринку;
5. вул. Замкова – поблизу стадіону "Авангард".


Нагадаємо, ще з першого квітня уся Україна мала перейти на безготівковий розрахунок за паркування, тобто через паркомати.

До теми:
У Рівному парковок не буде? [ОГЛЯД]
У Рівному буде власна система паркування
Парковки Рівного нерентабельні? [+Відео]





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини