Ми у Facebook
13.04.2012, 13:02

На Рівненщині податкова влаштувала незаконний обшук у пастора-підприємця? [Фото+Відео]

До порталу OGO.ua звернувся підприємець і пастор протестантської церкви Анатолій ПОЛЮХОВИЧ із Зарічного. Чоловік стверджує, що одного дня 30 працівників податкової міліції увірвались до нього додому з автоматами і влаштували незаконний обшук.
Натомість у податковій кажуть: все законно, податківці розслідують кримінальну справу за фактом підробки бухгалтерських документів на поставку товарів майже на 3,5 мільйона гривень.



Підприємець Анатолій Полюхович займається продажем ягід та грибів, і з ним працює ще приблизно 40 підприємців. Чоловік стверджує, що проблеми з податковою почалися восени, підприємці стали жалітися, що податкова їх залякує.



— Казали, що заберуть у них хати, що вони неправомірно діють, хоча підприємці показували їм дозволи, — розповідає Анатолій. — Я сказав їм написати скарги, які ми відправили в податкову. Окрім того скаржились, що всюди по Україні є перша-друга-третя група єдиного податку, а в нашому районі немає. Коли не отримали відповіді, я поїхав до начальника податкової. Він пообіцяв розібратися. А після того мені з податкової дали акт на перевірку, і що я нібито мав сплатити 700 чи 800 тисяч гривень податку. Ми написали заперечення і просили, щоб це питання розглянули. А зранку 26 березня до нас додому увірвались близько 30 людей з автоматами. Я попросив їх показати папір, на основі чого вони приїхали. Вони мені показали постанову на те, що нібито я не сплачую податки і на основі цього хочуть перевірити офіс. Я їм сказав, що у мене немає офісу, що це мій дім. Проте, вони все рівно влаштували обшук.




Підприємець стверджує, що сказав податківцям, що це незаконно, і пропонував викликати прокуратуру, міліцію, адміністрацію чи пресу.



— Проте, вони позабирали телефони, загнали всіх нас в одну кучу і сказали, що ніхто звідси не вийде, поки не візьмуть те, що їм треба, — каже Анатолій Полюхович. — Я відмовився їм допомагати. Тоді працівники податкової міліції почали вибивати всі двері, заходили у всі кімнати, порізали сейф. Забрали три комп’ютери, документи, машину. Також вони приміняли силу до моєї дружини, наставляли на всіх автомати. Потім приїхав батько, сказав, що до нього теж увірвались, і сестра розповіла, що і у неї все перевернули.

Натомість податкова має свою версію. За словами прес-офіцера УПМ ДПС у Рівненській області Олександра МРОЗОВИЧА, під час обшуку співробітники податкової міліції ДПС у Рівненській області вилучили автомобіль "Мерседес СЛ-500" з перебитими номерами кузова, готівкові кошти у різній валюті на загальну суму понад 200 тис. грн та документи, що свідчать про злочинну господарську діяльність.



Відео: Коментар прес-офіцера УПМ ДПС у Рівненській області Олександра МРОЗОВИЧА + обшук помешкання


— Податківці розслідують кримінальну справу по факту підробки бухгалтерських документів на майже 3,5 млн грн, — повідомляє Олександр Мрозович. — Така сума фігурувала у стосунках між двома підприємцями у Зарічненському районі при продажу понад ста тонн чорниці. Ніхто не звернув би увагу на це, якби не одна невідповідність. Згідно з документами, операції здійснювались у січні-лютому минулого року і продавалися ягоди урожаю 2011 року. Не потрібно бути агрономом, щоб зрозуміти, що в таку пору ніякого врожаю лісових ягід не може бути. Дізнатися, чи це механічна помилка, чи наукове диво, податківці не встигли. У травні минулого року підприємець-продавець померла. Почеркознавчою експертизою встановлено, що підписи від померлої підприємиці виконані іншою особою. Підозра впала на іншого бізнесмена, учасника операції.

За словами Олександра Мрозовича, за фактом підробки документів порушена кримінальна справа, яку розслідує податкова міліція, а судом винесені постанови на проведення обшуків. Але підприємець відмовився виконувати вимоги співробітників міліції при проведенні обшуку. Згідно з чинним законодавством, міліціонерам довелося відкривати приміщення, сейфи та інші предмети самостійно. Натомість бізнесмен разом зі своїми членами сім’ї усіляко заважали співробітникам податкової міліції. Під час проведення обшуку підприємець чинив фізичний опір співробітникам відділу фізичного захисту, в результаті чого в одного з них були зірвані погони.

У ході проведення обшуку податківці виявили та вилучили документи, які підтверджували його неправомірну діяльність. Також було вилучено готівку у різній валюті на загальну суму понад 200 тисяч гривень. Огляд автомобіля "Мерседес SL-500" виявив перебиті номери кузова. В іншому гаражі виявлено понівечене авто такої ж моделі, звідки й були вирізані частини з кузовними номерами.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ