Ми у Facebook
13.04.2012, 10:13

На Рівненщині виступить відомий етно-гурт "Божичі" [Фото+Відео]

28 квітня на Рівненщині співатиме відомий український гурт "Божичі". Музиканти заспівають у Рівному, Пересопниці та Дядьковичах. Також "Божичі" в рамках проекту "Почуй голос предків!" агітуватимуть рівнян фіксувати музику та спів своїх дідусів та бабусь.
"Божичі" не тільки співають, а й збирають автентичну українську музику. Учасники гурту вивчають та відтворюють старовинну пісенну та танцювально-інструментальну традицію, яка де не де ще збереглась по селах та хуторах України. Одним з основних напрямків діяльності Божичів, є фольклорно-етнографічне експедиційне обстеження сіл України. Учасники Божичів побували у фольклорно-етнографічних експедиціях у більшості областей України.

Приїзд відомого колективу до Рівного став можливим завдяки співпраці з агенцією "Етнограунд". 28 квітня "Божичі" встигнуть заспівати в Пересопниці Рівненського району, а також в селі Дядьковичі на відкритті музею села. Завершиться візит колективу концертом у Залі камерної та органної музики в Рівному о 19:00. Тут гурт виступатиме за участю волинського народного весільного скрипаля Леоніда Степановича Марчука.



- Під час візиту музиканти попуряризуватимуть свій проект "Почуй голос предків!", - розповів керівник агегції "Етнограунд" Андрій Ляшук. - Тепер записати свою бабусю чи дідуся - це так просто! Майже в кожного є мобільний телефон з вбудованим диктофоном. Треба тільки попросити Ваших бабусю чи дідуся розкрити вам скарби своєї пам’яті. Так ви отримаєте чудову згадку. А записаний вами матеріал може стати в нагоді якомусь фольклорному колективу.





Також для участі в проекті необхідно вказувати місце проживання виконавців фольклору та звідки вивчені ними та чи інша пісня, танець.





На правах реклами