Ми у Facebook
15.04.2012, 12:56

Найбільше пасхальне яйце у світі важить 4 тонни

Яйце, яке претендує на звання нового рекордсмена Книги Гіннеса, було виготовлено до католицької Пасхи, яка відзначається 8 квітня.
Над виготовленням шоколадного яйця висотою 8.5 метра і діаметром в 5.5 метра працювали 27 кондитерів. На створення яйця-рекордсмена пішло 2 тижні і 4 тонни шоколаду, яким славиться Сан Карлос де Барілоче.

Яйце створювали прямо на головній площі міста. Спочатку був побудований дерев’яний каркас, на який потім наносився шоколад. Потім на яйце нанесли візерунок «горошок», декоративні червоні смужки і святковий напис.

Після презентації яйце «розбили» і розділили між усіма, хто був присутній на урочистій церемонії.
На святі був присутній мер міста Омар гое (Omar Goye) і представники Книги рекордів Гіннеса,
які вимірювали і фотографували яйце.

У яйця, виготовленого кондитерами з Сан Карлос де Барілоче, є всі шанси потрапити в книгу рекордів Гіннеса, оскільки це яйце своїми розмірами перевищує розміри попереднього рекордсмена. Попередній рекорд був поставлений бельгійськими кондитерами в березні 2005 року. Їх пасхальне яйце досягало 8.32 метра у висоту.

У квітні цього року в Сан Карлос де Барілоче великодній тиждень співпав з Фестивалем шоколаду, який традиційно проводиться з 20 липня 1969 року. На жаль, в 1999 році традиція була перервана, однак, цього року влада міста вирішила відродити знаменитий фестиваль, який приваблює величезну кількість туристів.





На правах реклами