Ми у Facebook
19.04.2012, 10:28

На Рівненщині в Пересопниці пройде археологічний фестиваль зі справжніми боями

Фото 4vlada.com

На Рівненщині організовують археологічний Гранд-фестиваль "Русь Пересопницька". Такий захід на теренах України відбуватиметься вперше. Фестиваль триватиме на базі культурно-археологічного центру "Пересопниця". Його заплановано провести на початку червня.
Як повідомили з прес-служби Рівненської ОДА, учасниками фесту стануть історичні реконструктори з різних куточків України, а також Польщі. Окрім поєдинків, вони демонструватимуть масовий штурм фортеці.

- У цей час у Пересопниці також заплановано провести показові розкопки, - розповів директор центру Микола Федоришин. - Археологи працюватимуть неподалік церкви. Натомість за тим, як виявляють віковічні знахідки, зможуть стежити всі охочі.

Тим часом фішкою фестивалю буде історична легенда. Її основою стане весілля князя Ярослава Осьмомисла з донькою князя Юрія Долгорукого. Вони побралися в 1150 році. А весілля гуляли саме в Пересопниці. І це було символічно - річ у тім, що тут відбулося підписання мирного договору між князями. Окрім того, під час фестивалю триватимуть виступи етногуртів.

Таким чином культурно-археологічний центр продовжує зосереджувати навколо себе фестивальні дійства, підсумував заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
"Підкамінь-2012" відбудеться 8-12 серпня [+Відео]
У Кам’янці-Подільському пройде історичний фестиваль зі штурмом фортеці [+Відео]





На правах реклами