Ми у Facebook
23.04.2012, 13:23

У Рівному стартувала благодійна акція “Серце до серця”

Не бути байдужими до дитячого горя закликають рівнян організатори Всеукраїнської благодійної акції “Серце до серця”. Торік волонтери акції зібрали 39 тисяч гривень на допомогу дітям, хворим на цукровий діабет. За ці кошти двом з них придбали спеціальні інсулінові помпи. Цього року розраховують на більше, адже організаторам вдалося заручитися підтримкою волонтерів у кожному з районів області, а також допомогою міської та обласної влади.
Благодійна акція стартувала у Рівному та області уже всьоме. Кошти, як і торік, будуть спрямовані на придбання інсулінових помп та приладів для виміру рівня цукру у крові. Збір коштів розпочали із встановлення благодійних скриньок, яких у Рівному уже близько сотні. Вони встановлені у різноманітних торгівельних та освітніх закладах.

- До акції уже долучилися понад 165 волонтерів у Рівному, - розповів координатор проведення акції "Серце до серця" на Рівненщині Костянтин Беседюк. - Серед тих, хто підтримав акцію, - багато студентів, представників громадських організацій і просто небайдужих громадян. Приємно, що проведення акції підтримала й влада, завдяки чому вдалося скоординувати зусилля у кожному з районів Рівненщини.



За словами Костянтина Беседюка, саме підтримка владою проведення акції дає упевненість у тому, що цього року акція стане більш успішною і вдасться допомогти більшій кількості дітей.

- Ми дали усі інформаційні матеріали для начальників управлінь у справах сім'ї, молоді та спорту з районів та міст, - зазначає заступник голови Управління у справах сім'ї молоді та спорту Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Ліпський. - Тобто мають повну інформацію та знають, що конкретно вони підтримують.

На жаль, як відзначають учасники торішньої акції, не всі люди адекватно відгукуються на прохання допомогти дітям і ставляться до акції з недовірою.

- Люди кажуть, що це обман і ці кошти не дійдуть до дітей, - говорить волонтер акції "Серце до серця" Марія Шевчук. - Хоча кожен з нас має бейдж-ідентифікатор з ім'ям та прізвищем, скриньки опломбовані й гроші по завершенні акції ми передаємо у банк. Проте, на щастя, більшість людей ставляться до акції позитивно й кидають хто скільки може.



Серед тих, хто підтримав акцію, й рівненські пластуни, що окрім збору коштів пообіцяли організувати цікаве дозвілля для тих, хто кине кошти у скриньку:
- Ми із задоволенням підтримаємо проведення акції, - відзначила керівник РОО ГО "Пласт" Олеся Бурдюк. - Всіх, хто кинув навіть найменшу кількість коштів, будуть мати можливість прийти у Гідропарк та безкоштовно покататися на катамарані.

Завершиться акція “Серце до серця” 5-6 травня, коли на вулиці Рівного та районних центрів вийдуть волонтери із скриньками. Традиційно кожному, хто кине у скриньку гроші, волонтери подарують наклейку-сердечко — символ доброти та небайдужості до чужого горя.

Інші статті до теми:
У Рівному вчергове відбудеться благодійна акція "Серце до серця"
У Рівненській обласній дитячій лікарні презентували нове обладнання





На правах реклами