Ми у Facebook
24.04.2012, 16:22

Рівненщина планує отримати на земельну реформу майже 13 мільйонів гривень

Цьогоріч у держбюджеті для нашої області зарезервовано 12 мільйонів 800 тисяч гривень на реалізацію земельної реформи. Як повідомляють з прес-служби Рівненської ОДА, найбільша сума – понад 8 мільйонів гривень – буде спрямована на безкоштовне виготовлення правовстановлюючих документів для малозахищених краян.
Водночас гроші передбачені на інвентаризацію земель несільськогосподарського призначення. За умови співфінансування місцеві громади можуть отримати більше мільйона гривень із держказни. Також понад 2,5 мільйона бюджетних гривень заплановано інвестувати для ведення державного земельного кадастру.

За дорученням першого заступника голови облдержадміністрації Анатолія Юхименка, кадастрові номери передусім присвоять тим земельним ділянкам, які орендують агропідприємства для ведення сільського господарства в північних районах. Це спростить процедуру реєстрації договорів, а отже в обробітку буде більше людських паїв. Селяни матимуть прибутки від своїх малородючих ґрунтів, а в області збільшиться площа орних земель, резюмував Анатолій Юхименко.

Водночас перший заступник голови облдержадміністрації доручив стежити за поновленням нормативно-грошової оцінки земель, оскільки від того напряму залежать розмір оренди, а отже й наповнення місцевих бюджетів.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Малозахищені Рівненщини отримають держакти на землю безкоштовно
Хто з рівнян має право на пільгу щодо сплати земельного податку





На правах реклами