Ми у Facebook
26.04.2012, 09:08

У Рівному американець і міліція шукали правду у суді

У тому, хто був правий, а хто ні під час обшуку у готельному комплексі у Білій Криниці, сторони конфлікту — американець українського походження Ісак Каліхман та правоохоронці — з’ясовували у суді.
Нагадаємо, під час обшуку у готельному комплексі, що стався 27 березня, правоохоронці півтори години протримали американця у "бобику". До таких заходів вдалися через те, що іноземець нібито всіляко заважав діям правоохоронців.

На Рівненщині американського інвестора посадили у "бобік"

— Правоохоронці склали протокол про адмінпорушення і передали його до суду, — розповів адвокат американця Ігор СОЛІМЧУК. — Втім, коли цей протокол складався, не зрозуміло. Адже, за законодавством, його мали скласти у день обшуку, попередньо повідомивши моєму клієнту його права, а затим — мали віддати копію йому на руки. Але нічого такого зроблено не було.


Американський інвестор опинився у "бобіку", бо заважав міліції?


За словами адвоката, суд, вислухавши пояснення Ісаака Каліхмана, показання свідків і дослідивши матеріали справи, вирішив, що у діях американця не було складу адміністративного правопорушення.

— Вся ця історія виникла через гроші, які потрібно повернути компаньйонам Ісаака. Адже, за приблизними підрахунками, загальна сума боргу з урахуванням позик, які були надані подружжям Каліхман, та відсотків по кредиту становить 550 тисяч доларів. Борг потрібно повернути, а вже тоді вести далі справи, — переконаний адвокат.





На правах реклами