Ми у Facebook
28.04.2012, 12:33

Де можна здобути освіту міліціонера

Ця інформація призначена для тих, хто вирішив присвятити себе служінню закону та бажає вступити до вузів системи Міністерства внутрішніх справ.
Розпочати свою службу в органах внутрішніх справ з навчання на денній формі в одному з-понад десятка відомчих навчальних закладів МВС України за державним замовленням можуть:

1) Особи, які мають повну загальну середню освіту, віком від 17 до 25 років.
2) Особи, які мають вищу освіту освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, віком до 25 років.
3) Особи, які мають вищу освіту освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра, віком до 25 років.
4) Призовники віком від 17 до 21 року, які мають повну загальну середню освіту; військовослужбовці та військовозобов'язані, які не мають військових звань офіцерського складу, але мають повну загальну середню освіту, віком від 18 до 23 років.
5) Призовники віком від 17 років 6 місяців до 24 років 6 місяців, які мають повну загальну середню освіту та виявили бажання навчатися за експериментальною навчальною програмою (з набуттям практичних умінь з охорони громадського порядку під час проходження військової служби в спеціальних моторизованих частинах міліції та інших структурних підрозділах (з'єднаннях, частинах тощо) внутрішніх військ МВС).

Час навчання у вищих навчальних закладах МВС України зараховується до трудового стажу, а для юнаків крім того зараховується як проходження строкової військової служби. На період навчання на курсантів поширюються права та обов’язки працівників ОВС, а після закінчення навчання випускники з урахуванням інтересів служби відповідно до набутої кваліфікації, спеціальності та спеціалізації гарантовано працевлаштовуються в територіальні підрозділи МВС України.

На теперішній час для вступу на денну форму навчання до вищих навчальних закладів МВС України необхідно отримати сертифікати Українського центру оцінювання якості освіти з таких предметів:

За напрямами підготовки "Право”, "Психологія” та "Соціологія”:
- Українська мова та література, Історія України.

За напрямами підготовки "Комп’ютерні науки”, "Системи технічного захисту інформації”:
- Українська мова та література, математика.

Факультет №3 з підготовки фахівців для слідчих підрозділів ОВС НУ «Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого» за напрямом підготовки "Право":
- Українська мова та література, Історія України, Іноземна мова або Математика.
Вступні випробування не обмежуються лише конкурсом сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання. Для них також передбачений конкурс з визначення рівня фізичної підготовки і співбесіда з готовності до навчання та проходження служби в ОВС.





На правах реклами