Ми у Facebook
28.04.2012, 10:00

У Рівному до Євро-2012 вчились збивати гелікоптери [Фото+Відео]

26 квітня на Рівненському загальновійськовому полігоні стріляли зенітно-гарматні комплекси "Тунгуска". Стрільби є частиною навчань військ протиповітряної оборони забезпечення безпеки під час Євро-2012. Таким чином військові збираються протидіяти можливим проявам тероризму.
Практикувались у знищенні повітряних і наземних терористів батареї та екіпажі 13-го, 8-го та 6-го армійських корпусів. Саме їх залучатимуть до забезпечення повітряної безпеки на час чемпіонату.



— До навчань залучили понад три сотні військовослужбовців та тридцять одиниць бойової техніки, - зауважив начальник військ ППО Сухопутних військ полковник Ігор Зорін. – Зенітники вели вогонь по рухомій мішені БТР-80 та двох повітряних цілях — вертольоту вогневої підтримки та світловій міні.



До стрільб на рівненському полігоні військові готувались. "Бойовим діям передували понад три тижні навчань. Одними з перших вогневі завдання виконали екіпажі зенітної ракетно-артилерійської батареї 24-ї окремої механізованої бригади. Капітан Вадим Новіков задоволений діями своїх підлеглих.



- Найважчим завданням було влучити у повітряну ціль - світлову міну, яка насправді є невеликою, - уточнив командир батареї капітан Вадим Новіков. - Втім, у нас навіть було пряме попадання.

Вже за місяць підрозділи протиповітряної оборони Сухопутних військ нестимуть бойові чергування під час проведення в Україні фіналу Чемпіонату з футболу Євро-2012.














На правах реклами