Ми у Facebook
28.04.2012, 13:15

Рівненські ДАІшники "вдарили" автопробігом по аварійності [+Фото]

З метою привернення уваги учасників дорожнього руху до проблеми загибелі і травмувань людей у ДТП за ініціативи начальника УМВС України в Рівненській області полковника міліції Василя Лазутка вирішено провести акцію під гаслом «Вдаримо автопробігом по аварійності!».
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я та інших міжнародних організацій,  щороку в світі у ДТП гинуть понад 1 млн 300 тис осіб, отримують травми близько 50 млн. Україна за рівнем смертності від ДТП посідає п'яте місце в Європі.

За офіційною статистикою кожен третій загиблий – молода людина віком до 29 років. Виявляючи занепокоєність постійним зростанням рівня травматизму і смертності на дорогах у світі, Генеральна Асамблея ООН 2 березня 2010 року проголосила 2011-2020 роки Десятиліттям дій з безпеки дорожнього руху. Мета Десятиліття – скоротити втрати людських життів від ДТП шляхом активізації дій на регіональному, національному та глобальному рівнях.



Працівники міліції Рівненщини також підтримують Глобальну ініціативу ООН адже стан дорожньо-транспортного травматизму в області залишається складним і потребує додаткових застережень та роз’яснень серед учасників дорожнього руху.
За даними Державтоінспекції лише за три місяці 2012 року в області зареєстровано 67 дорожньо-транспортних пригод у яких 33 людини загинуло та 76 отримали поранення різного ступеню важкості. У порівнянні з минулим роком кількість загиблих зросла у два рази.



Метою проведення акції є ще раз нагадати учасникам дорожнього руху про важливість дотримання вимог правил дорожнього руху, та які бувають наслідки від їх невиконання.

Автопробіг розпочався з луцького кільця. У колоні рухалися мотоцикли Державтоінспекції, патрульні автомобілі. У середині колони їхала лафета на якій знаходився автомобіль, точніше те, що залишилося від нього після дорожньо-транспортної пригоди.



Рухаючись вулицями обласного центру працівник Державтоінспекції через гучномовець сповіщав учасників дорожнього руху про необхідність дотримання вимог ПДР. На прикладі розбитого автомобіля, що знаходився на лафеті, правоохоронець нагадував про наслідки ігнорування правил дорожнього руху та закликав до дисципліни та взаємоповаги на дорозі.

Під час проведення акції працівники ДАІ також спілкувалися з пішоходами та водіями про важливість дотримання останніми вимог ПДР, роздавали профілактичні листівки.

Вартові доріг і у подальшому проводитимуть такі профілактичні акції серед учасників дорожнього руху, адже кожен, з ким поспілкувалися правоохоронці під час акції наголошували на тому, що такі заходи потрібно проводити якомога частіше аби населення області зробило висновок, що правила дорожнього руху – це важливо!





На правах реклами