Ми у Facebook
29.04.2012, 09:43

Скандальну АЗС у Рівному побудують, якщо буде аптека?

Ситуація навколо скандальної автозаправної станції на вулиці Басівкутській у Рівному продовжує стрімко розвиватися.
Як з’ясувалося, депутати Рівнеради не можуть просто скасувати своє рішення щодо будівництва цієї заправки.

- Умови оренди цієї земельної ділянки містять 18 пунктів, але у договір оренди всі ці умови не потрапили, - каже юрист Микола Бляшин. - Згідно з рішенням Конституційного суду міська рада не може самостійно це змінювати або скасовувати рішення, по яких уже відбулись певні правовідносини. Це заборонено судом, і якщо таке рішення буде прийняте, то «АГАТА» (приватне підприємство, яке й має будувати АЗС на Басівкутській — авт.) з великою ймовірністю виграє цей суд. Тому єдиним можливим варіантом є сьогодні зобов’язати «АГАТУ» внести зміни в договір, для того щоб викласти там 18 пунктів (серед яких будівництво аптеки, освітлення на всій цій прилеглі території). Під якими, до речі, «АГАТА» подаючи документи на конкурс, підписалася. Але їх чомусь немає в договорі. Тому треба виправити цю помилку, привести у відповідність до вимог конкурсу. Якщо відмовляться, тоді міська рада може сміливо йти у суді я думаю, що з високою ймовірністю ми цей суд виграємо й прймемо той договір, який повинен бути.

Зваживши на це депутати проголосували «за». За цим управління земельних відносин має підготувати зміни до договору оренди землі, за умови дотримання яких «АГАТА» зможе будувати АЗС.

Нагадаємо, що у 2003 році ПП "АГАТА" виграло тендер на будівництво АЗС на вул. Басівкутській. Але мешканці під час громадських слухань були проти такого сусідства. Втім, вже у січні 2012-го на місці майбутньої заправки виросла огрожа. Люди розвалили її, а самі прийшли просити захисту у депутатів міськради.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ