Ми у Facebook
30.04.2012, 10:13

Які напої рекомендують, щоб успішно скласти іспит

Незабаром іспити. Як здати усе на «відмінно» і зберегти здоров’я?
Про це розповідає Експрес online.
Учені з Університету Східного Лондона дослідили, як напої впливають на успішність. Студентів-добровольців попросили розповісти, що вони пили перед екзаменом.

Ті з них, хто вгамовував спрагу звичайною водою, здавали іспити на 10% успішніше порівняно з любителями кави і газованих напоїв. Керівник дослідницької групи професор Кріс Паусон вважає, що вода покращує роботу головного мозку, "загострюючи" зв'язки між клітинами. Інформаційні потоки стають ефективнішими. Тож для успішної здачі екзамену досить перед ним... випити склянку води.

Не зайвими будуть і дихальні вправи. Психологи вважають їх найкращим способом вгамувати хвилювання. За їх словами, навіть така проста вправа, як 3 глибокі вдихи і видихи, заспокоїть і налаштує на позитив.

При підготовці до іспиту не треба намагатися охопити неосяжне: за кілька днів весь обсяг інформації все одно не запам'ятати. Простіше вичленувати для себе головне, структурувати інформацію і придумати власні приклади.

Узагальнити ж знання допоможе... шпаргалка. Не обов'язково користуватися нею на іспиті - спрацює зорова пам'ять.

Під час підготовки не можна забувати про прогулянки та зміну діяльності. І звичайно ж, здоровий 8-годинний сон.

Ще одна маленька хитрість – шоколад. Перед самим іспитом можна з'їсти кілька шматочків. Це допоможе зосередитися на завданні. А ще шоколад є відмінним антидепресантом: він і смачний і корисний, і допомагає впоратися зі стресом.





На правах реклами