Ми у Facebook
02.05.2012, 12:55

Заморозити вогонь. Рівненські студентки опановують мистецтво фрізлайту [+Фото]

Три студентки Рівненського інституту слов'янознавства Київського славістичного університету на чолі зі своїм викладачем пробують себе у мистецтві фрізлайту. Особливо яскравими у них вийшли фото із зізнанням у коханні до... рідного міста :)
Наталія Логацька, Вікторія Фрідріх та Вікторія Соколкіна - три чарівні усміхнені подруги, студентки Рівненського інституту слов'янознавства факультету Міжнародних відносин.

Фрізлайтом, як хобі, почали займатися кілька місяців тому. З легкої руки свого викладача - Антона Шинкарука.

- Наша перша спроба закарбувати на фото світловий малюнок пов'язана саме з рідним містом. Ми вирішили в такий креативний спосіб показати, що Рівне для нас багато значить і ми його дуже любимо, - розповіла OGO.ua Наталія Логацька. - Ми спочатку зробили кожну букву та серце окремо, а потім "зліпили" колажик. Це було у Центральному парку ім. Шевченка. Для малюків користувалися ліхтариками. Насправді це дуже важко. Ми пробували фотографувати, передивлялися фото, видаляли їх і знов пробували...

Фрізлайт — мистецтво малювати світлом [+Фото]

Колаж з кількох фото
Колаж з кількох фото


Найважче у фрізлайті, кажуть дівчатка, це терпіння, доки фотоапарат на витримці (встановлена витримка може сягати навіть кількох хвилин) закарбує фотомалюнок. А ще - дуже необхідна творча уява та абстрактне мислення. Необхідно наперед уявляти "в повітрі" майбутній малюнок. Хоча дівчата зауважують, що чіткі, прямі лінії набагато важче "малювати".

Наталія Логацька
Наталія Логацька


Вікторія Соколкіна
Вікторія Соколкіна


Наталія Логацька та Вікторія Фрідріх
Наталія Логацька та Вікторія Фрідріх


Окрім ліхтариків та підсвічених телефонів, юні фрізлайтерки пробували працювати і з вогненними факелами.

- Трохи страшно було, звісно, вогнем перед собою махати, - сміючись продовжує Вікторія Фрідріх. - Але нам сподобалося. Фотомалюнки тоді якісь повноцінніші, реалістичніші виходять. Єдине, що вогнем лінії виходять розмитіші.

Дракон на Гідропарку
До:


Після:





Дівчата, окрім фрізлайту, спробували і вести Рівненський відеоблог - http://rivnecast.posterous.com/. Хоча, зазначають, що часу на нього практично не вистачає...

Вчать техніку та черпають ідеї для фрізлайт-малюнків студентки слов'янознавства з інтернету. Вікторія каже, що нині є безліч хороших ресурсів, де можна познайомитися з мистецтвом фрізлайту.

Making Future Magic: iPad light painting


Антон Шинкарук, викладач Рівненського інституту слов'янознавства, запевняє, що вже наступна порція тематичного фрізлайту по-рівненськи чекає на нас найближчими днями.

- Є задумка фрізлайту на тему "Make love. Not war". Можливо, будемо робити ФЛ-анімацію, - ділиться планами з OGO.ua Антон Шинкарук. - Можливо, доведеться провести не дві - чотири-п'ять годин ввечері. Враховуючи те, що пізніше темніє, то це може бути до 1-2 години ночі, а може і не один вечір... Але ж ви знаєте: творчість потребує жертв :)

P.S. Шановні читачі! Якщо ви маєте цікаві фрізлайт-фото, надсилайте/пишіть мені на uliana.tet@gmail.com. Або у соцмережах: http://vk.com/uliana_tet, http://facebook.com/​uliana.tet.





На правах реклами