Ми у Facebook
09.05.2012, 12:15

Як відбудеться ЗНО на Рівненщині?

Лічені дні залишаються до початку проведення зовнішнього незалежного оцінювання в Україні. Освітяни закликають учасників ретельно підготувати усі необхідні документи і вчасно з’явитися на пункти тестування.
Директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк повідомила, що на пункт тестування учасник тестування повинен прийти з сертифікатом Українського центру оцінювання якості освіти, на якому є фото і голограма, з документом, який засвідчує особу, і запрошенням. Тобто мати три обов’язкові документи. Окрім того, треба взяти із собою дві ручки чорного кольору і ще дозволяється пляшка води.

- До пунктів тестування пропускатимуть з 10.15 до 10.50. Після цього часу нікого не пустять і буде втрачений час, тому просимо звернути увагу учасників, щоб вони знали куди прийти і що з собою взяти, - наголосила Лариса Середяк.

Загалом на Рівненщині працюватиме 28 пунктів тестування. Зокрема, в Рівному, Дубно, Сарнах, Кузнецовську та Дубровиці. Найбільше їх буде саме в Рівному та Сарнах. На сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти 10 травня буде розміщена інформація, де саме знаходиться пункт тестування і як саме до нього добратися. Окрім того, інформація про адресу вказана в персональному запрошенні-перепустці.

Цьогоріч на пунктах тестування буде кілька новинок.

- Зокрема, будуть присутні державні інспектори - представники вищих навчальних закладів, які забезпечуватимуть контроль за роботою пунктів, - зазначає Лариса Середяк. - А представники Держслужби охорони працюватимуть з металодетекторами. Це дасть можливість виявити пристрої зчитування, мобільні телефони.

У кожній аудиторії є місце для особистих речей, куди можна покласти свої речі, в тому числі й мобільний телефон. За партою можна працювати тільки з присутністю сертифіката, паспорта та ручки. Для кожного предмету відведений певний час, і досвід показує, як хто готується - так і здає ЗНО.

Цьогоріч учасники ЗНО можуть подати документи в п’ять вищих навчальних закладів. Сертифікати ЗНО дійсні з 2008 року.

А до початку ЗНО учасники ще мають час спробувати свої сили у безкоштовному пробному тестуванні, завдання якого розміщене на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:

Поради учасникам ЗНО: що взяти із собою

Абітурієнти вже можуть ознайомитись із графіком ЗНО-2012





На правах реклами