Ми у Facebook
10.05.2012, 15:47

Влітку селянам даватимуть гроші за корів

Міністр агрополітики та продовольства Микола Присяжнюк поінформував, що в травні буде проведена ідентифікація худоби в господарствах населення і завершена підготовка до проведення виплат, передбачених рішенням Кабінету Міністрів від 23 квітня.
Спеціальна бюджетна дотація буде виплачуватися фізичним особам за утримання ними молодняку великої рогатої худоби, який народився в їхніх господарствах, і його збереження.

“За дорученням Кабінету Міністрів прийнято рішення протягом травня провести повністю ідентифікацію великої рогатої худоби ветеринарною службою безкоштовно, а з 1 червня приступити до виплат дотацій”, — сказав міністр.

Присяжнюк нагадав, що спеціальна бюджетна дотація виплачується за зміст молодняку ВРХ, який на момент подачі фізичними особами відповідних документів в перший раз досяг певного віку в розмірі: за молодняк ВРХ 3-5 міс. — 250 грн / голову, за молодняк 6-8 міс . — 500 грн / голову, за молодняк 9-11 міс. (включно) — 750 грн / голову. Надалі спеціальна бюджетна дотація виплачується фізичним особам за збереження молодняку ВРХ в розмірі 250 грн за кожні наступні три місяці його утримання до досягнення 11 міс.

Міністр також уточнив, що формування реєстрів фізичних осіб для нарахування дотації здійснюється сільськими, селищними, міськими або районними у містах радами згідно з документами, поданими громадянами.

Перелік документів максимально спрощений і включає: копію паспорта корови і молодняка ВРХ, копію паспорта особи, документа, що засвідчує реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків, та копію довідки про відкриття рахунку в банку.

Дотації фізичні особи отримають через органи Казначейства на відкриті рахунки в банку (або карти), що забезпечить прозорий механізм її виплати.

“Звичайно, це потужний крок, і якщо ця програма зарекомендує себе позитивно, то уряд буде передбачати ці дотації щорічно”, — додав глава Мінагрополітики.





На правах реклами