Ми у Facebook
11.05.2012, 13:40

“Дубномолоко” дозволили продавати сири у Росію

Росспоживнагляд вважає можливим відновлення поставок на російський ринок сирів четвертого за рахунком українського заводу – "Дубномолоко", повідомили у прес-службі відомства.
"Федеральна служба з нагляду в сфері захисту прав споживачів і добробуту людини повідомляє, що розглянувши поданий ПАТ "Дубномолоко" план заходів щодо усунення порушень, виявлених фахівцями Росспоживнагляду, вважає за можливе відновлення постачань сирів на російський ринок", – йдеться в повідомленні прес-служби.

У ньому зазначається, що ввезення і оборот вироблених підприємством сирів може здійснюватися тільки за наявності протоколів лабораторних досліджень, проведених російською стороною кожної партії продукції, що надійшла.

На самому підприємстві ПАТ "Дубномолоко" ситуацію поки не коментують.

Нагадаємо, що Росія оголосила "сирну війну" на початку лютого, заборонивши імпорт сирів трьох українських виробників, а потім розширила цей список. До кінця лютого під забороною опинилося близько половини імпорту українського сиру в РФ.

Росспоживнагляд перевірив три підприємства в Україні: ТОВ "Гадячсир" (Полтавська обл.), ПП КС "Прометей" філії "Менський сир" (місто Мень, Чернігівська область) та АТ "Пирятинський сирзавод" (м. Пирятин, Полтавська область).

За підсумками перевірки ревізори знайшли "численні порушення". Однак пальмового масла, через якого і була почата "сирна війна", виявлено не було.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Сир заводу "Дубномолоко" перевірятимуть російські фахівці
Росіяни перевіряють "Дубномолоко"





На правах реклами