Ми у Facebook
13.05.2012, 11:49

Нічні екскурсії у музеях світу та "Бурштинова казка" в Рівному

Залишитися на ніч у музеї - це шалено цікаво, але вкрай проблематично. Та багато європейських столиць щорічно організовують ночівлі для туристів в музеях. Започаткували таку практику і у Рівненському Музеї бурштину.
Ніч у музеї - це не назва голлівудської комедії, це - культурна подія, яка вже кілька років дарує унікальну можливість прогулятися по найбільш знаменитих галереях і музеях світу вночі.

Берлін - попереду планети всієї



Вперше фестиваль "Довга ніч у музеї" відбувся в Берліні в 1997 році. Тоді люди, небайдужі до мистецтва та культури, змогли вперше безкоштовно відвідати улюблені галереї та музеї вночі. У 1998 році подібна акція пройшла ще у двох десятках німецьких міст, а ще через два роки нічні походи в музей стали проводити і в інших країнах Європи.

Особливе пожвавлення нічного життя в музеях спостерігається навесні, а в травні Європою прокотиться чергова хвиля нічних блукань посеред пам'яток культури і мистецтва.

Науковий вікенд по-британськи



У Великій Британії цілий вікенд пройде під прапором музейного безсоння - з 18 по 20 травня можна буде відвідати численні галереї та музеї країни в нічний час. У Велику Британію потрібно їхати не тільки шанувальникам мистецтва, а й тим, хто цікавиться наукою.

З таємницями нічного неба вас познайомлять в унікальному планетарії Thinktank, в садибі Sulgrave Manor і в Королівській Грінвічській Обсерваторії. А в The Observatory Science Centre можна буде помилуватися Марсом, Юпітером і падаючими зірками у телескоп.

Ну а в художніх музеях і галереях Великої Британії будуть, як завжди, раді поціновувачам мистецтва. За три ночі ви встигнете побувати в багатьох цікавих закладах.


Страхітлива ніч у Франції



Та найяскравіша ніч у музеї пройде в Європі 19 травня. У ніч на 20 травня буде відкрито доступ до музеїв Росії, Латвії, Іспанії, Сербії, Польщі, Румунії, Великобританії, Франції та інших країн. Всього більш ніж 3 тис. закладів по всій Європі приймуть відвідувачів в позаурочний час.

У Париж слід відправитися тим, хто любить полоскотати собі нерви страшними історіями про жителів потойбічного світу, адже 19 травня з`явиться можливість провести цілу ніч в овіяному легендами Луврі. За переказами, в палаці-музеї мешкає ціла плеяда привидів. Тут можна зустріти і мумію єгипетського фараона, яка ожила і неприкаяну душу королеви Жанни III Наваррської, або привид Білої Пані - провісниці бід для аристократичних сімей. Тож в Луврі будуть раді тільки сміливим.

“Бурштинова казка” - у Рівному



У Рівному Музей бурштину пропонує відвідати нічну екскурсію "Бурштинова казка", учасники якої поринуть у світ легенд, переказів та незвичайних історій.

У напівтемряві кімнатами Музею бурштину та Літературного музею Уласа Самчука гостей водитиме... сам Улас та його Муза.

Автор розповість про свій видатний історично-культурний твір "Волинь" Уласа Самчука. Муза ж співатиме пісень та розповідатиме відвідувачам нічної екскурсії про лікувальні властивості бурштину, легенди та міфи, пов'язані з цим "теплим" дорогоцінним каменем.

На завершення екскурсії гостей частують "бурштинівкою", бурштиновим соком та бурштиновим чаєм.













На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ