Ми у Facebook
16.05.2012, 13:22

На Рівненщині судитимуть двох контрабандистів, які хотіли переправити наркотики в Білорусь

Завершено досудове слідство у кримінальній справі стосовно двох мешканців Рівненщини, які у березні цього року намагались перемістити через пункт пропуску "Прикладники" Рівненської митниці до Білорусі майже 400 грамів особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу.
27-річний організатор переправлення домовився з місцевим мешканцем про переміщення марихуани через державний кордон України за винагороду у розмірі 200 доларів США.

14 березня співробітники СБУ спільно із прикордонниками затримали контрабандиста безпосередньо у пункті пропуску Рівненської митниці та вилучили у нього приховану під верхнім одягом марихуану. Одночасно з ним був затриманий і організатор контрабандного переправлення наркотичних засобів, який перебував неподалік від митниці і спостерігав за протиправною оборудкою.

Про це OGO.ua повідомили з прес-групи УСБУ в Рівненській області.

Слідчим відділом Управління СБУ в Рівненській області завершено досудове слідство та скеровано до суду із затвердженим обвинувальним висновком кримінальну справу стосовно двох громадян України за ч.2 ст.15 (замах на злочин), ч.2 ст.305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) та ч.2 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального Кодексу України.

Наразі організатор контрабандного переміщення наркотиків перебуває під вартою, а що до іншого зловмисника судом обрано запобіжний захід у вигляді застави.

Окрім цього, на майно одного із обвинувачених накладено арешт на загальну суму 87 890 гривень.





На правах реклами