Ми у Facebook
16.05.2012, 12:44

На Рівненщині на ЗНО з хімії зафіксовані перші порушення

15 травня відбулося перше тестування з хімії. На нього в Рівненській області зареєструвалися 1384 абітурієнти. Безпосередньо на пункти тестування, яких в області було шість, з’явилося 1259 осіб, що становить 90,97% від загальної кількості.
Спостерігачі від ОПОРИ працювали на трьох пунктах тестування: ЗОШ №22 у Рівному, ЗОШ №2 та гімназії у Сарнах. За підсумком спостереження суттєвих порушень, які могли би вплинути на результат оцінки знань абітурієнтів, не виявлено. Однак зафіксовано факти порушень зі сторони окремих інструкторів та відповідальних за пункти тестування і уповноважених осіб.

Щоб увійти до пункту тестування, учасники ЗНО повинні мати з собою запрошення, сертифікат та документ, що посвідчує особу. Цього року кількість осіб, що прийшли без належних документів, значно зменшилась. У перший день проведення тестування зафіксовано лише однин випадок недопущення двох осіб на пункт тестування.

Завтра на Рівненщині стартує ЗНО: що взяти із собою

Нововведенням ЗНО-2012 є наявність металошукачів на пунктах тестування у працівників Державної служби охорони. На всіх пунктах спостереження у працівників ДСО металошукачі були, однак випадків їх застосування не зафіксовувалося. Натомість відеонагляд, який має вестися на пунктах тестування, не здійснюється.

Щодо конкретних виявлених порушень. У Сарненській гімназії учасниця ЗНО, закінчивши тестування, віддала інструктору лише зошит із завданнями, забравши з собою бланк відповідей. Відійшовши від аудиторії на декілька метрів, абітурієнтка повернулася та повернула бланк. За фактом порушення процедури тестування старшим інструктором та інструктором, які мали перевірити наявність бланку відповідей при виході абітурієнта з аудиторії, складено протокол та взято відповідні пояснення.

Абітурієнти вже можуть ознайомитись із графіком ЗНО-2012

Грубе порушення правил проведення ЗНО зафіксовано на пункті тестування у Рівному. У ЗОШ №22 спостерігач ОПОРИ зауважила, що в аудиторії №09 під час проведення тестування інструктор протягом довгого часу працював із мобільним телефоном, ховаючи його під столом. Використовувати будь-які мобільні пристрої під час ЗНО категорично заборонено. Спостерігач повідомив про виявлені факти порушення Уповноважену особу УЦОЯО Дундюк В.О. та відповідального за пункт тестування Шаму С.А. Останні, всупереч інструкцій, відмовилися вносити факти порушень до протоколу. Спостерігача запевнили, що зроблять зауваження інструкторові, однак не більше.

Свою відмову вносити зауваження спостерігача до протоколу відповідальний за пункт тестування пояснив небажанням створювати проблеми. Це не перший зафіксований схожий випадок недбалого виконання персоналом пункту тестування своїх обов’язків.

Абітурієнтам обіцяють, що "Євро-2012" їм не нашкодить





На правах реклами